Orientační nabídka


 

Energetická maturita: Ústečtí středoškoláci brali první, druhé a čtvrté místo

foto
Ve dnech 26. až 28. dubna se konal v tepelné elektrárně Tušimice další ročník celostátní soutěže Energetická maturita 2017 pořádané podnikem ČEZ. Energetické maturity v Elektrárně Tušimice se zúčastnila tříčlenná družstva studentů ze středních odborných škol zaměřených na obory elektro škol v Chomutově, Děčíně, Ústí nad Labem, Liberci, Kladně, Rakovníku, Podbořanech, Praze, Ostravě, Mostě a západočeském Ostrově.
 

 
 

Prakticky po roce zavítali opět do Elektrárny Tušimice na třídenní poznávání všeho, co nějak souvisí s provozem hnědouhelné elektrárny a výrobou elektrické energie, studenti z 12 partnerských středních škol Skupiny ČEZ z celé České republiky.

Střední průmyslovou školu v Resslově ulici, která je příspěvkovou organizací Ústeckého kraje, reprezentovali David Raichart, Ondřej Musil a Jakub John. I když naprostá většina soutěžících byla ze čtvrtého ročníku elektrotechnických průmyslových a odborných škol, ústečtí třeťáci excelovali. Po absolvování vědomostního testu se králem Energetické maturity 2017 stal Ondřej Musil ze SPŠ v Ústí nad Labem. Druhý skončil Jakub John z téže školy a čtvrté místo patřilo Davidu Raichartovi, opět ze SPŠ Ústí nad Labem.

 

Zdroj: Střední průmyslová škola, Ústí nad Labem, Resslova 5, příspěvková organizace

foto
Zleva: Otakar Tuček, ředitel Elektráren Tušimice a Prunéřov, David Raichart ze SPŠ v Ústí nad Labem, Jakub John z téže školy, Jakub Svítek z GSOŠ v Podbořanech, Jakub Hruška ze SPŠ Ječná Praha a Ondřej Musil ze SPŠ v Ústí nad Labem

 


 
Zodpovídá: Mgr. Markéta Voleníková
Vytvořeno / změněno: 11.5.2017 / 11.5.2017
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém