Orientační nabídka


 

Energetika je přínosem pro další rozvoj Ústeckého kraje

ef
Sedmý ročník odborné konference „Energetické fórum Ústeckého kraje“ se uskutečnilo v krajském městě ve čtvrtek 14. září za účasti více než stovky hostů. Témata letošní konference byla zaměřena na problematiku energetiky jako partnera pro život. Pořadatelem konference byl Ústecký kraj a odborným garantem Okresní hospodářská komora Most.
 

 
 

„Energetika je pro Ústecký kraj strategickou záležitostí. Významně ovlivňovala, ovlivňuje a i v budoucnu bude ovlivňovat ekonomiku kraje, zaměstnanost i životní prostředí. Krajina v Ústeckém kraji se i díky energetice mění k lepšímu. Modernizace a snížení emisí elektráren a rekultivace po těžbě uhlí k tomu pozitivně přispívají,“ řekl v úvodu fóra hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček.

Odborné přednášky se věnovaly například budoucího vývoje energetického trhu, surovinové politice ČR a příležitostem ve výzkumu, které energetika přináší. Z pohledu možných přínosů energetiky pro rozvoj kraje se přednášející zaměřili na resocializaci pánevních oblastí, na rekultivační a revitalizační projekty a využití potenciálu budoucí jezerní krajiny pro těžbě uhlí. Další příspěvky se věnovaly vztahu energetiky k odpadovému hospodářství a rozvojovým projektům z pohledu programu RE:START.

Mezi významnými hosty fóry byl například vládní zmocněnec pro Ústecký a Moravskoslezský kraj Jiří Cieńciała, náměstkyně ministryně práce a sociálních věcí Gabriela Nekolová, konzul Ruské federace Michail Ledeněv, představitelé energetických a těžebních společností a odborníci z vysokých škol a dalších institucí.

ef

ef

ef
Hejtman Oldřich Bubeníček při zahájení energetického fóra

 

ef
Zmocněnec pro ÚK a MSK Jiří Cieńciała se zdraví s hejtmanem

 

ef
Hejtman s generálním ředitelem Severočeských dolů Ivo Pěgřímkem

 

ef

 

 

 

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 15.9.2017 / 15.9.2017
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém