Orientační nabídka


 

ENLARGE NET: Pracovní skupina "Sociální otázky" jednala v nadaci Brücke/Most v Drážďanech

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Tisková zpráva k projektu ENLARGE NET vydaná Úřadem pro tisk a práci s veřejností Hlavního zemského města Dresden
 

 
 

Tuto tiskovou zprávu vydal Úřad pro tisk a práci s veřejností Hlavního zemského města Dresden dne 5.9. 2003

 

 

Zasíťování hraničního regionu nabývá podoby

Pracovní skupina „Sociální otázky“ dnes jedná v nadaci Brücke/Most v Drážďanech

 

Čeština, polština, němčina? Jazyk není díky tlumočníkům žádnou překážkou pro spolupráci 30 expertů z Drážďan, Chemnitz, Wroclawi a Ústí, kteří od včerejška jednají ve vile nadace Brücke/Most. Odstranění překážek pro zlepšení odborné spolupráce v sociální oblasti v Dolním Slezsku, Severních Čechách a Sasku je cílem pracovní skupiny „Sociální otázky“ projektu ENLARGE-NET. Drážďanský starosta pro sociální oblast Tobias Kogge řídí první setkání pracovní skupiny specialistů ze zdravotnictví a úřadů práce, které končí v sobotu (6.9.).

 

„Projednáváme spolu šance a možnosti spolupráce. Kromě toho bychom rádi přes pracovní skupinu získali co nejvíce kontaktů, které budou trvale sloužit jako základna pro společné evropské projekty“, vysvětlil starosta Tobias Kogge cíle pracovní skupiny.

 

Jasně vidí dva hlavní úkoly: Měla by se prohloubit výměna zkušeností týkající se péče o postižené a měla by být vytvořena silnější vazba mezi postiženými a privátním sektorem. Kromě toho by měl být vypracován návrh projektu pro Brusel, ve kterém by měla být navržena specifická síť EU-MED-EAST (EU-MED-Východ). Zde by se měli sejít nejdůležitější aktéři ze zdravotnictví a měly by zde být nalezeny společné odpovědi na otázky přeshraniční zdravotnické péče a na nové výzvy na trhu práce tváří v tvář rozšíření EU.

 

„Právě v oblasti zdravotnictví se bude v EU stále více bojovat o dobře vyškolené, motivované odborné síly“, řekl Kogge. Společně s polskými a českými sousedy by mělo být nalezeno řešení, jak čelit nedostatku odborných pracovníků. Tématem pro příslušná zařízení a odpovědné osoby by se měl stát také nárok na zdravotnické výkony „u sousedů“.

 

 

 

 

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 10.9.2003 / 10.9.2003 | Zveřejnit od-do: 10.9.2003-10.10.2003
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém