Orientační nabídka


 

Euroregiony chtějí s podporou kraje realizovat nové projekty

eu1
Na pozvání hejtmana Ústeckého kraje Oldřicha Bubeníčka se v Krajském úřadě Ústeckého kraje sešli 13. dubna 2015 zástupci vedení obou euroregionů v Ústeckém kraji – Euroregionu Krušnohoří a Euroregionu Labe s představiteli Ústeckého kraje. Takováto setkávání se stala již dobrou tradicí a dochází k nim již několik let nejméně jednou ročně.
 

 
 

Pod vedením 1. náměstka hejtmana Stanislava Rybáka přítomní kladně zhodnotili svou dosavadní spolupráci a euroregiony seznámily představitele kraje se současnou situací, kdy zahájení nového programu na podporu přeshraniční spolupráce má značné zpoždění. Euroregiony, jako správci a administrátoři Fondu malých projektů v tomto programu, jsou téměř z poloviny financovány právě z něho. Hrozí nebezpečí, že budou muset být propuštěny zkušené pracovnice Fondu malých projektů, což by znamenalo ohrožení dosavadní bezchybné práce tohoto fondu.

Zástupci našeho kraje, jak náměstek Stanislav Rybák, tak vedoucí odboru strategie přípravy a realizace projektů Jaroslava Kuszniruková, se shodli na tom, že euroregiony významnou měrou podporují přeshraniční spolupráci v kraji a získávají pro ni mnohamilionové dotace. V této mimořádné situaci se vedení kraje rozhodlo navrhnout krajskému zastupitelstvu podporu euroregionům, což velmi ocenili představitelé obou euroregionů, nový předseda Euroregionu Krušnohoří Jiří Hlinka a člen rady Euroregionu Labe Petr Pípal. V pondělí by se mělo na zastupitelstvu rozhodnout. Současný vstřícný přístup kraje k oběma euroregionům je podle jejich představitelů velkým posunem proti minulým obdobím.

Zdroj: www.euroreg.cz

eu2
Jednání s 1. náměstkem hejtmana Stanislavem Rybákem se zúčastnili (zprava) za Euroregion Krušnohoří předseda Jiří Hlinka a jednatel František Bína a za Euroregion Labe ředitel Vladimír Lipský a člen Rady Euroregionu Labe Petr Pípal

eu3

eu4

 

 

 

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 14.4.2015 / 14.4.2015
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém