Orientační nabídka


 

Evropská společnost pro cévní mozkové příhody potvrdila skvělé nastavení komplexního iktového programu v Krajské zdravotní, a. s.

Úroveň a kvalitu procesů poskytované zdravotní péče pacientům s cévní mozkovou příhodou (CMP) každý rok hodnotí Evropská společnost pro cévní mozkové příhody (European Stroke Organisation, ESO) ve spolupráci s projektem Angels (Angels Initiative). Za rok 2021 bylo oceněno hned pět center Krajské zdravotní, a. s. (KZ).
Tisková zpráva ze dne 8. července 2022
KZ, a. s.
 

 
 

Mezi ukazatele kvality patří nejen typ péče či celkový počet pacientů s CMP, ale zejména úroveň časné diagnostiky a specializované léčby jako je trombolýza či další intervence, neuromonitorace, rehabilitace, prevence závažných komplikací a léčba přidružených onemocnění.

Podle míry, jakou jsou plněna jednotlivá měřítka, může nemocnice dosáhnout na některé ze tří pásem (nejvyšší diamantové, platinové, zlaté). Čtyři centra KZ – nemocnice Chomutov, Teplice, Děčín a Ústí nad Labem splnila všechna kritéria a získala nejvyšší diamantový status. Nemocnice Litoměřice dosáhla na status zlatý.

„Centrum v Ústí nad Labem diamantový status získalo již podruhé v řadě, centra v Chomutově a Teplicích dokonce potřetí. Úspěch všech center jen potvrzuje skvělé nastavení komplexního iktového programu v rámci celé Krajské zdravotní,“ těší MUDr. Ing. Davida Černíka, Ph.D., MBA, vedoucího Komplexního cerebrovaskulárního centra Krajské zdravotní, a. s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z.

Iktové centrum v Nemocnici Most nemohlo být letos do tohoto hodnocení zahrnuto, protože vzniklo až v letošním roce a ceny hodnotí vždy péči za rok předcházející.

„Získání diamantového statutu pro iktové centrum našeho oddělení je odměnou za péči o pacienty s cévní mozkovou příhodou. Diamantový status jsme získali potřetí za sebou, což nás řadí nejen k národní, ale i k evropské špičce,“ potvrzuje MUDr. Jiří Neumann, FESO, primář Neurologického oddělení Krajské zdravotní, a. s. – Nemocnice Chomutov, o. z.

Ocenění byla vyhlášena na mezinárodní konferenci ESOC, která se konala v květnu v Lyonu, a slavnostně byla předána u příležitosti 50. výročního Cerebrovaskulárního kongresu na konci června v Mikulově.

Zdroj: info@kzcr.eu 

Cerebrovaskulární kongres v Mikulově
   Cerebrovaskulární kongres v Mikulově

 
Zodpovídá: Ing. Martin Volf
Vytvořeno / změněno: 8.7.2022 / 8.7.2022
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém