Orientační nabídka


 

Evropské peníze na uhelné regiony podpoří tvůrčí sektor a kreativce!

Ústecký kraj se připravuje na vyhlášení dotační výzvy pro rozvoj kulturních a kreativních odvětví v rámci Operačního programu Spravedlivá transformace. Cílem je podpořit rozvoj tvůrčí ekonomiky prostřednictvím dílčích rekonstrukcí stávajících objektů, snižováním energetické náročnosti budov a nákupem technického vybavení.
Tisková zpráva ze dne 28. června 2023
01
 

 
 
Ústecký kraj vyzývá ve spolupráci s tvůrčí sítí Kreativni.uk tvůrce a tvůrkyně k předložení projektových záměrů. Maximální částka na jeden projekt činí 5 milionů korun pro pořízení vybavení nebo 10 milionů korun na vybavení i rekonstrukci. Podrobnosti k předkládaní projektů jsou uvedeny na webu Kreativní.uk

"Lidé s tvůrčím talentem mají být u změn, kterými náš kraj při přechodu od uhelné ekonomiky prochází. Regionu mohou vytvářet atraktivní tvář a přinášet novátorská řešení. Podnikání založené na kreativitě má navíc velký ekonomický potenciál. Peníze jsou připraveny, teď potřebujeme podněty přímo z terénu od možných žadatelů, aby se podařilo správně nastavit podmínky dotací a ty byly využity efektivně," uvedl Jiří Řehák, náměstek hejtmana Ústeckého kraje pro oblast cestovního ruchu, kultury a památkové péče, a dodal, že cílem je podpořit více menších projektů napříč celým Ústeckým krajem. „Hlavní evropské heslo spravedlivé transformace je, že nikdo nesmí zůstat opomenut, a v tomto duchu k podpoře místních kreativců přistupujeme," vysvětlil Řehák.

Náměstek hejtmana vyzývá zájemce ke včasnému vyplnění a odeslání projektových záměrů, aby s nimi kraj mohl pracovat co nejdříve a zprostředkoval tak brzké vyhlášení výzvy.
 
Zodpovídá: Bc. Jan Nový
Vytvořeno / změněno: 28.6.2023 / 28.6.2023
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém