Orientační nabídka


 

Fakulta sociálně ekonomická prokázala oprávněnost své existence

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Fakulta sociálně ekonomická  prokázala oprávněnost své existence
Slavnostního zasedání vědecké rady Fakulty sociálně ekonomické Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem u příležitosti 15. výročí univerzity se v prostorách rektorátu zúčastnil také náměstek a zástupce hejtmana Ústeckého kraje Radek Vonka.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne  10.11.2006

 

Fakulta sociálně ekonomická  prokázala oprávněnost své existence

 

Slavnostního zasedání vědecké rady Fakulty sociálně ekonomické Univerzity Jana Evangelisty  Purkyně v Ústí nad Labem u příležitosti 15. výročí univerzity se  v prostorách rektorátu  zúčastnil také náměstek a zástupce hejtmana Ústeckého kraje Radek Vonka.

 V úvodu shromáždění vystoupil rektor univerzity Zdeněk Havel, který připomenul, že fakulta sociálně ekonomická je jednou z devíti součástí univerzity a za dobu její existence ji absolvovalo 3 771 studentů. “ Své uplatnění našli v mnoha oborech nejen doma, ale také za hranicemi našeho státu,“ konstatoval  rektor. Dodal, že fakulta za patnáct let svojí erudicí jednoznačně prokázala  oprávněnost  své  existence.

Náměstek hejtmana Radek Vonka je přesvědčený, že si FSE našla mezi dvaceti sedmi fakultami stejného zaměření v ČR své stálé místo na slunci. „ Její snahou je přitáhnout studenty zajímavými studijními programy, atraktivními především s ohledem na uplatnění absolventů,“ říká zástupce kraje s tím, že charakteru univerzity je blízká orientace na regionální rozvoj a management lidských zdrojů. Ústecký kraj aktivně podporuje resort školství a má především zájem, aby  zde počty vysokoškolsky vzdělaných lidí  narůstaly. „Potřebujeme vzdělané lidi do všech oborů lidské činnosti. Pro to, aby  absolventi z kraje neodcházeli jinam, děláme mnohé. Jedním ze stimulů jsou kupříkladu třetím rokem  udělovaná  stipendia. Mezi žadateli je nejvyšší procento studentů právě z ústecké univerzity,“ konstatoval Radek Vonka. V závěru slavnostního shromáždění vystoupil s přednáškou prof. Jan Švejnar z Univerzity v Michiganu, který hovořil o globální perspektivě ekonomiky v současném prostředí nejen ve střední Evropě.

 

připravila: Naďa Kocábková, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 741

kocabkova.n@kr-ustecky.cz

 

Náměstek a zástupce hejtmana Radek Vonka (vpravo) a primátor města Ústí n. L. Jan Kubata.
Náměstek a zástupce hejtmana Radek Vonka (vpravo) a primátor města Ústí n. L. Jan Kubata.

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 10.11.2006 / 10.11.2006 | Zveřejnit od-do: 10.11.2006-10.12.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém