Orientační nabídka


 

Fakulta užitého umění a designu UJEP dostala k patnáctinám novou budovu

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
huzj
Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v úterý 18. 11. slavnostně otevřela severovýchodní křídlo svého budoucího kampusu v Ústí nad Labem. V červené čtyřpatrové budově najde sídlo Fakulta užitého umění a designu (FUD). Je tak první fakultou univerzity, která se cele přesunula do areálu kampusu. Ten už čtvrtým rokem vzniká v prostorách bývalé Masarykovy nemocnice, které město Ústí nad Labem na univerzitu převedlo v roce 2004.
 

 
 

Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v úterý 18. 11. slavnostně otevřela severovýchodní křídlo svého budoucího kampusu v Ústí nad Labem. V červené čtyřpatrové budově najde sídlo Fakulta užitého umění a designu (FUD), která si shodou okolností právě letos připomíná patnácté výročí své existence. FUD je první fakultou univerzity, která se cele přesunula do areálu kampusu. Ten už čtvrtým rokem vzniká v prostorách bývalé Masarykovy nemocnice, které město Ústí nad Labem na univerzitu převedlo v roce 2004.  

 

Slavnostního zahájení se kromě představitelů univerzity, tedy rektorky Ivy Ritschelové, děkanů jednotlivých fakult a dalších, zúčastnili také zástupci veřejného života. Za Ústecký kraj se slavnosti účastnili vicehejtman Radek Vonka a náměstek hejtmana Petr Fiala, město Ústí nad Labem zastupoval jeho primátor Jan Kubata; dále zde byli senátoři a poslanci z Ústeckého kraje, představitelé ministerstva školství a další významní hosté. Byl mezi nimi také velvyslanec USA v České republice Richard W. Graber, kterého po skončení slavnostního otevření fakulty čekala diskuze se studenty.

 

Dosud se na přeměnu bývalého ústeckého nemocničního areálu na univerzitní kampus vynaložilo 300 milionů korun. Většinou šlo o finanční prostředky z ministerstva školství, přispělo ale i město Ústí nad Labem a Ústecký kraj. Ten uvolnil z Fondu hejtmana pět milionů korun na terénní úpravy kolem budov. Kromě fakulty umění a designu v prostorách budoucího univerzitního městečka sídlí část fakulty přírodovědecké, sociálně ekonomické, fakulty výrobních technologií a managementu a také univerzitní knihovna.

 

Cílem je do několika let přestěhovat do kampusu celou univerzitu. Termín, kdy k tomu dojde, ale zatím není možné určit. Ministerstvo školství a vláda totiž stále nerozhodly, jakým způsobem se bude dostavba kampusu financovat. Ministerstvo školství mělo návrh na způsob financování předložit letos v září, ale nakonec se tento termín na žádost ministerstva přesunul na jaro příštího roku.

 

Připravila:  Veronika Kindlová, tisková mluvčí Ústeckého kraje

tel. 475 657 726; mob.tel 737 203 666

kindlova.veronika@kr-ustecky.cz

kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení tiskových informací

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem


 

                                                                                         

ooop
                  Vicehejtman Radek Vonka hovoří k hostům slavnostního otevření fakulty

 

kkkk
Petr Fiala a Richard W. Graber

gtgtgt

Petr Fiala, Richard W. Graber, Jan Kubata a Radek Vonka

kikiki

 

 
Zodpovídá: Mgr. Veronika Kindlová
Vytvořeno / změněno: 19.11.2008 / 19.11.2008 | Zveřejnit od-do: 18.11.2008-18.12.2008
 

Kontext

Umístění: Složky dokumentů > Média - OMK
 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém