Orientační nabídka


 

Farmářské trhy v Chomutově opět tuto sobotu!

1
Náměstí 1. máje bude celé sobotní ráno a dopoledne patřit Severočeským farmářským trhům. Farmářská sezóna je v plném proudu, takže nabídky sezónní zeleniny a ovoce bude skutečně bohatá.
 

 
 

České okurky, rajčata, papriky, fazolky, brambory, meruňky, broskve, letní jablka – to vše bude pro Vás připraveno v prvotřídní kvalitě a zaručeně čerstvé. Kromě toho také mléko, vejce, sýry, mošty, med, rybí výrobky, koření, těstoviny či víno. Velké zastoupení budu mít i mistři řeznického a uzenářského řemesla. Protože k farmářským trhům patří i doplňkový prodej léčivých bylinek, přírodní kosmetiky a řemeslných výrobků, bude k mání i tento sortiment. Premiérově třeba české dřevěné hračky.

Nebude chybět i místní občerstvení a startujeme i pravidelná hudební vystoupení, která by měla dokreslit příjemnou atmosféru trhu.

 

Připomínáme, že také pokračuje soutěž o Chomutovskou specialitu.

 

Chomutovská specialita

Chomutovská radnice společně s pořadateli Severočeských farmářských trhů vyhlašuje kulinářskou soutěž. „Hledáme recept na tradiční chomutovské jídlo nebo jídlo, které se jedlo v Podkrušnohoří,“ řekl primátor Jan Mareš.  Soutěže, se muže zúčastnit každý, kdo pošle recept na pokrm a přiloží k němu příběh o jeho vzniku, vaření nebo rodinné tradici.
Recepty lze zasílat do 15. 8. 2011 na e-mailovou adresu specialita@chomutov-mesto.cz nebo osobně donést na městské informační centrum v Chelčického ulici, které má otevřeno denně od 9 - 17 hodin.
Nejlepší recept, který bude vybírat odborná porota, bude představen farmářských trzích v září. Pokrm přímo na náměstí 1. máje uvaří některý z předních českých kuchařů a návštěvníci trhů ho budou moci ochutnat. Autor vítězného receptu obdrží hodnotou potravinářskou cenu.

 

 

Projekt Severočeských farmářských trhů SFT, které pořádá občanské sdružení Český um – Artificium Bohemicum pod záštitou hejtmanky Ústeckého kraje Jany Vaňhové a za podpory Krajské agrární komory Ústeckého kraje a jehož patronem je společnost Czech Coal, a. s.,

počítá letos s pravidelnými akcemi ve třech městech – v Ústí nad Labem, Chomutově a Mostě. Cílem SFT je umožnit lidem v Ústeckém kraji pohodlně a pravidelně nakupovat od prvovýrobců či prověřených dodavatelů čerstvé a kvalitní potraviny s převahou těch z lokálních zdrojů. Lidé tak mohou poznat svého dodavatele a díky přímému kontaktu spoluvytvářet a ovlivňovat nabídku na trhu.

 

Průběžně můžete sledovat informace na www.severoceskefarmarsketrhy.cz.

 

Kontakt pro média:

Adam Weber, weber@sympex.cz, tel.: 602 893 049

 
Zodpovídá: Mgr. Magdalena Hanáčková
Vytvořeno / změněno: 22.7.2011 / 22.7.2011 | Účinnost do: 31.12.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém