Orientační nabídka


 

Farmářský trh v Chomutově slavil úspěch, tuto sobotu bude opět v Ústí

11
Po měsíci se Severočeské farmářské trhy (SFT) vrátily v sobotu 28. května na chomutovské náměstí 1. máje. Protože zájem návštěvníků byl opět mimořádný a prodejních stánků bylo více než poprvé, nelze je hodnotit jinak než pozitivně. Tuto sobotu se trhy přemístí do Ústí nad Labem.
 

 
 

Úspěch potvrzují i jednotliví prodejci. „Vzali jsme toho dvakrát víc než minule, a stejně jsme byli v deset téměř vyprodaní,“ říká Tomáš Ondřich z farmy Držovice, o jehož kozí, ovčí i kravské sýry je tradičně velký zájem. Spokojená byla i paní Pachmanová z Mosteckých těstovin: „Po velkém úspěchu našich těstovin na trzích v Mostě jsme přijeli vyzkoušet i farmářské trhy v Chomutově. Můžu říct, že jsme mile překvapeni návštěvností a určitě rádi přijedeme i příště.“ A v tom se shodují všichni. Farmářské trhy v Chomutově se skvěle ujaly. Budou prozatím pokračovat jednou měsíčně a pro příští sezonu organizátoři zváží jejich častější opakování.

SFT budou v Chomutově zase 25. června a již tuto sobotu 4. června pokračují v Ústí na Severní Terase. Na trzích se představí i značka českých výrobků „Klasa“.

 

Chomutovská specialita

Na sobotním trhu také pořadatelé – město Chomutov a občanské sdružení Český um – vyhlásili soutěž „Chomutovská specialita“.

„Hledáme recept na tradiční chomutovské jídlo nebo jídlo, které se jedlo v Podkrušnohoří,“ uvedl soutěž primátor Jan Mareš. Soutěže se může zúčastnit každý, kdo pošle recept na pokrm a přiloží k němu příběh o jeho vzniku, vaření nebo rodinné tradici.
Recepty lze zasílat do 15. 8. 2011 na e-mailovou adresu specialita@chomutov-mesto.cz nebo osobně donést na městské informační centrum v Chelčického ulici, které má otevřeno denně od 9 do 17 hodin.
Nejlepší recept, který vybere odborná porota, bude představen na farmářských trzích v září. Pokrm přímo na náměstí 1. máje uvaří některý z předních českých kuchařů a návštěvníci trhů ho budou moci ochutnat. Autor vítězného receptu obdrží potravinový koš s produkty farmářů ze Severočeských farmářských trhů.

 

Projekt Severočeských farmářských trhů SFT, které pořádá občanské sdružení Český um – Artificium Bohemicum pod záštitou hejtmanky Ústeckého kraje Jany Vaňhové a za podpory Krajské agrární komory Ústeckého kraje a za pomoci společnosti Czech Coal, a. s., počítá letos s pravidelnými akcemi ve třech městech – v Ústí nad Labem, Chomutově a Mostě. Cílem SFT je umožnit lidem v Ústeckém kraji pohodlně a pravidelně nakupovat od prvovýrobců či prověřených dodavatelů čerstvé a kvalitní potraviny s převahou těch z lokálních zdrojů. Lidé tak mohou poznat svého dodavatele a díky přímému kontaktu spoluvytvářet a ovlivňovat nabídku na trhu.

 

Průběžně můžete sledovat informace na www.severoceskefarmarsketrhy.cz.

1
Hejtmanka Jana Vaňhová při nákupu na chomutovském trhu

2
Prodejci a zákazníci zaplnili chomutovské náměstí 1. máje

3
První české jahody ze Žatecka

4
Krušnohorské koláče

 

Podívejte se na video z letošního prvního farmářského trhu v Ústí nad Labem

 

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 1.6.2011 / 1.6.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém