Orientační nabídka


 

Festival handicapovaných talentů letos podruhé

001
Do 2. ročníku celostátního festivalu Nad oblaky aneb Každý může být hvězdou, který je určen pro handicapované talenty, se opět zapojili i zástupci z Ústeckého kraje. Podle organizátorů dorazilo nejvíce přihlášek do pěvecké kategorie právě z našeho regionu.
Tisková zpráva z 29. července 2011
 

 
 

Festival se dělí na pěveckou a výtvarnou část. V každé tým odborníků do konce srpna vybere top dvacítku těch nejlepších, kteří obdrží věcné ceny a zúčastní se finálové přehlídky. Ta je v plánu v říjnu 2011 opět v Olomouci.

 

„Loňského finále jsem se spolu s našimi muzikanty zúčastnila a mohla jsem tak v přímém přenosu  sledovat, jak jsou Moraváci překvapení z úrovně našich hudebních skupin. Hájští kohouti, Vega, Bedňáci - to jsou již naprostí profesionálové, na pódiu se pohybují jako ryby ve vodě. Všichni mají vydaná svá cd a obdivuhodné je, že si sami skládají písničky. Hudba je jejich život. Věřím, že se v soutěži umístíme i letos,“ svěřila se radní Jana Ryšánková, která má v Ústeckém kraji na starosti sociální oblast.  

 

Podobně jako v prvním ročníku se mohli přihlásit lidé s tělesným či mentálním postižením, kteří mají muzikální cítění, pěvecký nebo výtvarný talent. Letos poprvé se festival otevřel také nevidomým a slabozrakým lidem a dětem do patnácti let. Podmínkou pro zařazení bylo odeslat do konce června přihlášku s ukázkou práce.

 

Seznam evidovaných zájemců je zveřejněn na webové adrese: http://www.nadoblaky.cz, kde se na počátku září objeví také soupis finalistů, kteří budou pozváni na celostátní finále.

 

Finálový večer s vernisáží obrázků se uskuteční za osobní účasti patronů festivalu Moniky Absolonové, Kateřiny Kornové, muzikálového zpěváka Alana Bastiena a sochaře a malíře Kurta Gebauera. Finalisté budou účinkovat v koncertním sále Moravské filharmonie Olomouc, kde budou mít k dispozici zázemí a servis běžný pro profesionální muzikanty.

 

Připravila:

Bc. Alena Tichá

oddělení tiskových informací

Kancelář hejtmana Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

Tel.: 475 657 741, 734 412 962

ticha.a@kr-ustecky.cz,

www.kr-ustecky.cz

 
Zodpovídá: Mgr. Alena Tichá
Vytvořeno / změněno: 1.8.2011 / 1.8.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém