Orientační nabídka


 

Festivalu národnostních menšin Ústeckého kraje přálo krásné počasí

br
První ročník festivalu Barevný region se uskutečnil v pátek 15. května odpoledne na Lidickém náměstí v Ústí nad Labem. Stovkám návštěvníků se představily národnostní menšiny z Ústeckého kraje, nechyběla hudba, tanec a ochutnávky světové gastronomie. Akci připravil Výbor pro národnostní menšiny Ústeckého kraje pod záštitou hejtmana kraje Oldřicha Bubeníčka.
 

 
 

Ústecká veřejnost se mohla blíže seznámit s národnostními menšinami z Vietnamu, Maďarska, Ruska, Slovenska, Bulharska i s židovskou a romskou komunitou. „Náš kraj je pestrý nejen co do složení průmyslu a přírodních i kulturních památek, ale též národnostní skladbou. Soužití s národnostními menšinami vnímám jako obohacení kultury a celkové kvality života v našem kraji. Jsem rád, že toto setkání přispívá k lepšímu vzájemnému poznání různých kultur a je známkou dobrého soužití všech národností v našem regionu,“ řekl hejtman Oldřich Bubeníček.  

V průběhu bohatého programu se návštěvníkům festivalu představil například bulharský lidový hudební soubor, maďarská i slovenská cimbálovka, taneční vystoupení předvedli Vietnamci, zazněly židovské i cikánské písně. Stánky jednotlivých národností nabídly řadu regionálních specialit, jako maďarský guláš, slovenské sýry, košer vína, vietnamskou kuchyni a mnoho dalšího.

Na festival Barevný region dorazil i bulharský velvyslanec Latchezar Petkov, zástupci dalších ambasád, krajští i městští zastupitelé a představitelé uskupení národnostních menšin v kraji.

„Každý z přítomných národů dnes zřejmě oslovil svá božstva, aby našemu setkání přálo pěkné počasí. A opravdu se to vyplnilo,“ komentoval slunečnou pohodu představitel teplické Židovské obce Oldřich Látal.

http://u-tv.geniusmediatv.cz/aktuality/barevny-region.html

Připravil: OMK


br

Návštěvníky festivalu pozdravil hejtman Oldřich Bubeníček v doprovodu "ikony festivalu" Denisy Nguyenové

br
Festival navštívil i bulharský velvyslanec Latchezar Petkov (vpravo)

br
Hejtmana přišel pozdravit předseda Židovské obce Teplice Oldřich Látal

br
Předseda Výboru pro národnostní menšiny ZÚK Pavel Vodseďálek (vpravo) s Denisou Nguyenovou a hejtmanem Oldřichem Bubeníčkem

br

br

br

br

br

br

br








 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 16.5.2015 / 16.5.2015
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém