Orientační nabídka


 

Firma Elbel se pro Joseph nebo Triangle ještě nerozhodla

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Odpověď pro Petra Kinšta, Deník - Žatecko a Lounsko (petr.kinst@denik.cz) ze dne 17. 1. 2007
 

 
 

Odpověď pro Petra Kinšta, Deník – Žatecko a Lounsko (petr.kinst@denik.cz) ze dne 17. 1. 2007

 

Dotaz (v původním znění):

 

Dobrý den, chtěl bych se zeptat,

 

1. V jaké fázi příprav je v současné době autobusové spojení do zóny Triangle Žatec? Objednává jej krajský úřad? Bude jej zajišťovat jeden, nebo více dopravců? Kolik zhruba přibude linek a na jakých trasách? Počítá se, že budou jezdit na všechny tři směny? Budou na provoz autobusových linek přispívat také investoři?

 

2. Počítá se v této souvislosti s brzkou obnovou železniční vlečky z Postoloprt tak, aby po ní mohli do zóny jezdit osobní vlaky?

 

3. Oznámil už definitivně nějaký investor, který má v zóně zarezervovány pozemky, že bude v Triangle investovat? Rozhodla se už společnost Elbel, zda továrnu na pračky postaví v Triangle nebo Joseph?

 

Děkuji za odpovědi, Petr Kinšt

 

Odpověď:

1. Stále platí závazek představitelů Ústeckého kraje, že dojednají podle požadavků investorů v PZ Triangle posílení spojů umožňujících dojíždějící do zaměstnání. V současné době ale nejsou s dopravci vedena konkrétní jednání, na ně se bude, až podle požadavků firem, obracet odbor dopravy krajského úřadu. Prvotní úvahy počítají s úpravami spojů v podobě jejich posilování na linkách dvěma autobusy nebo i přidáním spojů do jízdních řádů.

 

2. Územní a stavební povolení pro rekonstrukci vlečky pro nákladní dopravu v PZ Triangle je vydáno a připravuje se vyhlášení veřejné zakázky na zhotovitele stavby. Je předpoklad, že stavba by mohla být zahájena v závěru letošního roku a dokončena v roce příštím. Co se týče možností jejího využití pro osobní dopravu, tak po stránce technické to bude možné. Ústecký kraj tyto změny umožní, pokud se najde provozovatel, který by o takovouto dopravu projevil zájem.

 

3. Jednání zástupců Ústeckého kraje i krajského úřadu s firmou ELBEL stále probíhají, společnost dosud nevydala závěrečné rozhodnutí, v které z průmyslových zón svoji investici umístí. Jiní investoři, pro které byly odsouhlaseny zastupitelstvem kraje rezervace pozemků v souvislosti se vstupem japonských firem IPS a Hitachi, se zatím nerozhodli. Jedinou výjimkou je připravovaný vstup logistického závodu Hitachi Transport, v jehož případě jednání finišují a je předpoklad uzavření vstupu do Triangle na únorovém zastupitelstvu. Nejedná se ale o nový nákup pozemků, jde o využití části pozemku, který již v loňském roce zakoupila firma Hitachi - jen po schválené směně za jiný, stejně velký a stejně drahý pozemek v sousedství pozemku IPS Alpha.

 

 

Připravil: František Janačík, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení tiskových informací

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 788

janacik.f@kr-ustecky.cz

 

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 23.1.2007 / 23.1.2007 | Zveřejnit od-do: 23.1.2007-23.2.2007
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém