Orientační nabídka


 

Fond hejtmanky Ústeckého kraje podporuje projekt Atletika pro děti

apd
Ústecký kraj se stal pilotním regionem pro projekt Českého atletického svazu nazvaný Atletika pro děti. Již druhým rokem podporuje Fond hejtmanky jednotlivé okresy kraje darováním sad pomůcek pro atletický výcvik dětí. Dnes byla předána další sada atletického nářadí ve Štětí a v listopadu se ještě uskuteční seminář trenérů.
 

 
 

Cílem projektu je nabídnout rodičům a dětem novou volnočasovou aktivitu v podobě pravidelných atletických kroužků v našich oddílech. Český atletický svaz projekt rozjíždí v mnoha oddílech napříč republikou. Jsme velice rádi, že jsme u zástupců Ústeckého kraje našli podporu,“ sdělil předseda Českého atletického svazu Libor Varhaník.

 

Projekt odstartoval v září roku 2010 investicí v hodnotě 400 tisíc korun do vybavení pro atletické oddíly v Ústí nad Labem a dalších místech. V průběhu roku získala k dispozici obdobné sady vybavení i města Most, Chomutov, Děčín, Louny, Teplice a Litoměřice.

 

Předávání sad se často odehrává při příležitosti sportovních akcí, atletických závodů a dnů dětí, které také vznikají díky podpoře Fondu hejtmanky.  Letošní poslední klání nejmenších a začínajících atletů se uskutečnilo v pátek 30. září ve Štětí, čímž se slavnostně uzavřel druhý ročník projektu Ústeckého kraje a Českého atletického svazu.

 

Projekt Atletika pro děti, který je postavený na základní pohybové aktivitě dětí, považujeme za velice přínosný. Především fakt, že nejde o specializaci na konkrétní sport, ale o hravé atletické disciplíny, se kterými se děti v atletických školkách a přípravkách mohou seznámit pestrou a zajímavou formou,“ dodala hejtmanka Jana Vaňhová, díky jejíž iniciativě se spolupráce započala.

 

Připravil: OTI

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 30.9.2011 / 30.9.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém