Orientační nabídka


 

Fond solidarity je vyčerpán, MMR stále dluží…

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Fond solidarity je vyčerpán, MMR dluží v Ústeckém kraji 124 milionů korun. Návrh státního rozpočtu pro rok 2004 prý tuto situaci zohledňuje. "Takových slibů jsem už slyšel několik, je to doslova kolotoč plný slibů, na kterém naše vláda už víc než rok vozí lidi postižené historickou povodní," říká hejtman Jiří Šulc.
 

 
 

Fond solidarity je vyčerpán, MMR stále dluží…

Tisková zpráva ze dne 24.10.2003

 

Finanční prostředky z Fondu solidarity jsou již prakticky vyčerpány a podklady pro čerpání posledních peněz mají kraje předat MMR do konce října– tuto zprávu přivezl ze včerejšího 2. zasedání Rady vlády pro obnovu území postiženého povodněmi se zástupci Ministerstva financí, dopravy, Ministerstva pro místní rozvoj a zástupci ostatních krajů hejtman kraje Ústeckého Jiří Šulc. „Ústecký kraj prostředky své přidělené peníze plně vyčerpá,“ zdůraznil hejtman. „Také jsem upozornil, že pokud některý z krajů nevyčerpá to, co mu bylo přiděleno, má Ústecký kraj dosud neuplatněné požadavky, ke kterým je připraven okamžitě dodat podklady. Každé další volné prostředky bychom dokázali velmi rychle zúřadovat a využít,“ dodal hejtman.

Celkově bylo Ústeckému kraji přiděleno 518,962 milionů korun. Z toho v I. okruhu na likvidační práce bylo využito 4,748 milionů korun a ve II. okruhu na obnovu území zasaženého povodní 414,21 milionů korun, 100 milionů bylo určeno na obnovu města Terezín. Původní částka byla navýšena 14. října o 13,585 milionů korun. Peníze z FS byly v Ústeckém kraji rozděleny mezi 43 obcí. Rozhodující část finančních prostředků byla věnována na obnovu obecního majetku, zejména na obnovu místních komunikací, kanalizace, obnovu mostů v majetku obcí. 

Zástupce MMR dále přítomné upozornil, že ministerstvo již nemá pro letošní rok volné prostředky, které by poskytlo na základě odsouhlasených dotací do povodňových fondů obcí. V Ústeckém kraji dluží obcím MMR celkem 124 milionů korun. „Ministr mě ubezpečil, že návrh státního rozpočtu pro rok 2004, který bude vláda projednávat 9.12., tuto situaci zohledňuje a počítá s tím, že obce peníze dostanou. Ale takových slibů jsem už slyšel několik, je to doslova kolotoč plný slibů, na kterém naše vláda už víc než rok vozí lidi postižené historickou povodní. Ten poslední slib dal mně osobně premiér Špidla – podle jeho dopisu měli najít ministři financí a místního rozvoje zdroje financování do 30. září. A vidím, že zase nic nenašli,“podotkl hejtman.

 Během jednání upozornil hejtman Jiří Šulc také na problematiku zemědělců které loňská povodeň citelně poškodila. „Připomněl jsem nutnost pomoci zemědělcům, dosud byli z programů určených na obnovu postižených území vyčleněni,“ řekl hejtman.

Vydala: Mgr. Romana Konečná, tisková mluvčí Ústeckého kraje

 

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 24.10.2003 / 24.10.2003 | Zveřejnit od-do: 24.10.2003-24.11.2003
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém