Orientační nabídka


 

Galerie v Ústeckém kraji čeká slučování

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Tisková zpráva se zvukovou přílohou
"Předpokládám, že dojde ke zvýšení odborné úrovně a že úprava umožní zkvalitnit a zlevnit některé činnosti, které menší subjekty zajišťovaly individuálně formou objednávek mimo vlastní organizaci," řekl náměstek hejtmana Zdeněk Lavička.
 

 
 

Galerie v Ústeckém kraji čeká slučování

Tisková zpráva ze dne 23.09.2003 se zvukovou přílohou

 

Galerie zřizované Ústeckým krajem by se měly v budoucnu sloučit do jednoho celku. Tento záměr schválila na svém posledním jednání (17.09.2003) Rada Ústeckého kraje, poslední slovo ještě bude patřit zastupitelstvu. V rámci reorganizace by měly Galerie výtvarného umění v Mostě, Galerie moderního umění v Roudnici nad Labem a Galerie Benedikta Rejta v Lounech přejít  pod Severočeskou galerii výtvarného umění v Litoměřicích.

Navrhované řešení umožní mnohem pružněji dodržovat koncepční otázky řízení a kontroly a zlepší také odbornou spolupráci mezi galeriemi. Řízení a kontrola z jednoho místa napomůže i k snadnějšímu dosažení finančních dotací z různých grantů, programů a účastí spojených s přeshraniční nebo příhraniční spoluprací.

„Silná organizace s jednotícím obsahovým programem činnosti bude schopna v daleko větší míře reagovat na potřeby kraje. Očekávám také výrazný vzestup této nové silné galerie v hierarchii galerií v České republice. Předpokládám, že dojde  ke zvýšení odborné úrovně  a že úprava umožní zkvalitnit a zlevnit některé činnosti, které menší subjekty zajišťovaly individuálně formou objednávek mimo vlastní organizaci,“ řekl náměstek hejtmana Zdeněk Lavička. Ke sloučení by podle záměru mělo dojít k 1. lednu 2004.

Obsah zvukového záznamu:

Zděnek Lavička: Sloučení galerií má mnoho výhod

„Především jde o vytvoření nového silného subjektu v síti galerií v České republice. Také je to otázka lepšího využití odborných pracovníků, rozšíření depozitáře a jde nám i o koordinovanější spolupráci galerií v rámci Ústeckého kraje.“

 

Vydala: Mgr. Romana Konečná, tisková mluvčí Ústeckého kraje

 

 

 

 

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 23.9.2003 / 23.9.2003 | Zveřejnit od-do: 23.9.2003-23.10.2003
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém