Orientační nabídka


 

Generální konzul pozval hejtmana na Dny česko-německé kultury

jk
Hejtman Oldřich Bubeníček přijal včera generálního konzula ČR v Drážďanech Jiřího Kudělu. Kromě pozvánky na letošní česko-německé dny tlumočil konzul hejtmanovi návrh na partnerství Ústeckého kraje pro 17. Dny česko-německé kultury v roce 2015.
 

 
 

„Vážím si této nabídky a určitě se budeme v příštím roce o partnerství tohoto tradičního projektu ucházet. Se saskými sousedy máme spolupráci nejenom v oblasti cestovního ruchu, ale například i ve zdravotnictví, krizovém řízení a dopravě,“ uvedl hejtman.

Generální konzul připomněl, že historicky, průmyslově a kulturně sdílí Sasko a Ústecký kraj jeden společný prostor. Proto se dny česko-německé kultury věnují společným výstavám, koncertům, připravují se akce v oblasti muzejnictví, divadla, filmu, literatury a folkloru na české i německé straně.

Jsou zde i společné projekty k zápisu do seznamu kulturního dědictví UNESCO. Prvním takovým projektem, který se o zápis uchází, je Hornická kulturní krajina Krušnohoří / Erzgebirge, druhým projektem je oblast Česko-saského Švýcarska.

Hlavním partnerem letošního 16. ročníku Dnů česko-německé kultury je Jihomoravský kraj, který má již několik desetiletí aktivní a stále se rozvíjející vztahy s městem Lipsko.

Jednání s generálním konzulem se zúčastnila též radní pro oblast kultury Jitka Sachetová a vedoucí odboru kultury a památkové péče KÚÚK Radek Spála.

Připravil: OMK

jk2

jk3

jk4

 

 

 

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 7.10.2014 / 7.10.2014
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém