Orientační nabídka


 

Generální konzulka Jarmila Krejčíková na hejtmanství

4.4.´13
V čele Generálního konzulátu České republiky v Drážďanech je od ledna roku 2010 Jarmila Krejčíková. Několikrát již v Ústeckém kraji byla, dnes se ale poprvé setkala s jeho hejtmanem Oldřichem Bubeníčkem. Šlo sice především o zdvořilostní setkání, bylo však věnováno i ryze konkrétním tématům.
 

 
 

Tisková zpráva ze dne 4. dubna 2013

Dominovala jim hlavně přeshraniční spolupráce Saska a Ústeckého kraje a ta je postavena, stejně jako součinnost České republiky a Spolkové republiky Německo, na klidných a intenzívních vztazích. Generální konzulka Jarmila Krejčíková (v Drážďanech zastupuje zájmy ČR nejen v Sasku, ale také v Sasku -  Anhalsku a Duryňsku) informovala hejtmana o postojích  zemské vlády i podnikatelských subjektů k zásadním projektům s nadnárodním významem. Zatímco v Sasku netrpělivě očekávají dokončení D8, poněvadž tato spolková země nechce zůstat dlouho stranou transevropských dálničních koridorů,  se zvažovanou dostavbou jezů na Labi nad Děčínem vládne u našich severních sousedů spíše nesouhlas. Česká republika však chce, aby vedle železnice a dálnice byla labská vodní cesta další kvalitní možností dopravy zboží. Hejtman Oldřich Bubeníček podrobně popsal problematiku dostavby dálnice D8 v České středohoří a informoval paní konzulku, že dnes 4. dubna odpoledne bude ve Velemíně důležité jednání investora, ministerstva dopravy, dodavatelů stavby a dalších zainteresovaných institucí včetně starostů dotčených obcí z okolí nedostavěné dálnice. Slíbil také, že na Den otevřených dveří na D8 (27. dubna) pozveme i představitele Svobodného státu Sasko.

Generální konzulka ČR v Drážďanech Jarmila Krejčíková i hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček se dostali také na akce programu Cíl 3 / Ziel 3, na spolupráci ve školství a při výchově mladé generace a také na společné úsilí obou regionů o zápis Středoevropské kulturní krajiny Montanregion Erzgebirge/Krušnohoří na seznam světového dědictví UNESCO. Oba také očekávají, že dnešní podpis rámcové smlouvy mezi ČR a SRN v Plzni o příhraničním využívání zdravotnických záchranářských služeb umožní, aby čeští a němečtí záchranáři mohli zcela legálně zasahovat na obou stranách hranic, a to také v Krušných horách.

Tématem jednání byla rovněž spolupráce židovských obcí v Drážďanech a ÚK (hlavně Děčín a Teplice), chystaná návštěva ministra školství Petra Fialy v Drážďanech, spolupráce v oblasti kultury a umění či zemské volby v Sasku v létě příštího roku. Dostalo se rovněž na negativa v soužití Čechů a Němců – Jarmila Krejčíková například podrobně popsala drogovou problematiku a rozmáhající se kriminalitu našich občanů v Sasku.

Kontakt:

Mgr. Zbyněk Šebesta, oddělení tiskových informací

odbor kanceláře hejtmana Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

Tel.:   +420 475 657 742

Mob.:+420  603 192 629

           Mail:   sebesta.z@kr-ustecky.cz

 

1

2
Doc. PhDr. Jarmila Krejčíková, CSc., je generální konzulkou ČR v Drážďanech od r. 2010,

na různých konzulárních postech je ovšem už od roku 1995

 
Zodpovídá: Mgr. Zbyněk Šebesta
Vytvořeno / změněno: 4.4.2013 / 4.4.2013 | Schváleno / Zrušeno: 4.4.2013 / 3.5.2013
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém