Orientační nabídka


 

Geologové se setkali v Oseku

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
1
Společný seminář geologů muzeí České a Slovenské republiky se uskutečnil ve dnech 25. až 29. května pod záštitou Regionálního muzea v Teplicích.
Tisková zpráva ze dne 4. června 2015
 

 
 

 

Tato celotýdenní akce s mnohaletou tradicí byla realizována ve spolupráci s Asociací muzeí a galerií České republiky a s finanční podporou Ministerstva kultury ČR. Pomyslným základním táborem se účastníkům semináře v letošním roce stal autocamp v Oseku, který byl vloni nejlépe hodnoceným kempem v Ústeckém kraji. Na semináři se setkalo celkem 40 geologů z českých, moravských, slezských i slovenských muzeí.

 

Pro účastníky semináře byl připraven bohatý program v podobě společných terénních exkurzí po Českém středohoří i Krušných horách. V rámci těchto exkurzí geologové navštívili hnědouhelný velkolom Lom Bílina. V dalších dnech byla cílem návštěvy národní přírodní památka „Kamenná slunce“, návštěva muzea věhlasného geologa J. E. Hibsche v Homoli u Panny, kamenolom na Mariánské skále v Ústí nad Labem či čedičová skála Vrkoč. Nechyběla ani návštěva Regionálního muzea.

 

Seminář koncipovaný napříč muzejními institucemi i napříč geologickými vědeckými obory tak dlouhodobě představuje platformu pro setkávání odborníků z geologicky často velmi odlišných oblastí a často také s odlišným pohledem na konkrétní témata.

 

Připravilo OMK ve spolupráci s Regionálním muzeem v Teplicích

 
Zodpovídá: Bc. Vít Hnízdil
Vytvořeno / změněno: 4.6.2015 / 4.6.2015 | Zveřejnit od-do: 4.6.2015-3.7.2015
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém