Orientační nabídka


 

Grand Restaurant Festival 2013

1
„Nejezte blbě!“ Tak zní motto IV. ročníku Grand Restaurant Festivalu, gastronomického svátku, nad kterým převzal záštitu Jan Szántó, radní Ústeckého kraje. Po úspěšném třetím ročníku, který navštívilo přes 22 tisíc hostů, se festival rozšiřuje do celé České republiky, účastní se jej více restaurací a prodlužuje se doba konání – uskuteční se od 15. ledna do 28. února. Zapojí se také dvě restarurace v Ústeckém kraji.
 

 
 

Festival se bude konat přímo v interiérech vybraných top podniků z publikace Maurerův výběr Grand Restaurant. V Ústeckém kraji se účastní tyto restaurace: Kristin Hrádek (Děčín) a Ostrov hotel (Tisá). Hosté mohou ochutnat luxusní delikatesy za zvýhodněné ceny. Novinkou gastronomického svátku je propagace lokálních surovin, biopotravin a ekologických farem, které spolupracují s festivalovými podniky.

 

K účasti na Grand Restaurant Festivalu je třeba mít zakoupenu festivalovou ochutnávku ve vybrané restauraci. Navíc je možné si přiobjednat speciální Mňam Balíček, který kromě degustace zahrnuje i hotelové ubytování. Zajímavou částí programové nabídky je také Mňam Vlak či Mňam Bus – gastronomické výpravy. Samostatné ochutnávky jsou v rozmezí od 200 do 600 korun. Připraveny budou opět i dárkové poukazy do libovolné festivalové restaurace. Více informací najdete na webu www.grandrestaurantfestival.cz.

 

Festivalové menu:

Kristin Hrádek

Mistrovský kousek šéfkuchaře

Grilovaná panenka z divočáka špikovaná bylinkovým bůčkem na glazované kořenové zelenině se silnou zvěřinovou šťávou a bramborovým koláčem

Nejlepší jídlo od maminky

Borůvkové knedlíky z tvarohového těsta s ovocným přelivem a mátovou zakysanou smetanou

Farmář & tradice / Tradiční specialita

Pomalu pečené kolínko z divočáka na zelenině a víně podávané s domácím chlebem

 

Ostrov Hotel

Mistrovský kousek šéfkuchaře

Pomalu tažený hovězí špalík s glazovanou kedlubnou, dýňovými noky a rozmarýnovou omáčkou

Nejlepší jídlo od maminky

Povidlové taštičky v perníku se švestkovou omáčkou a domácí ořechovou zmrzlinou

Farmář & tradice / Tradiční specialita

Fenyklové velouté s řapíkatým celerem a restovaným filátkem pstruha duhového ze sádek U Tří louží

 
Zodpovídá: Mgr. Magdalena Hanáčková
Vytvořeno / změněno: 11.1.2013 / 11.1.2013
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém