Festival se bude konat přímo v interiérech vybraných top podniků z publikace Maurerův výběr Grand Restaurant. V Ústeckém kraji se účastní tyto restaurace: Kristin Hrádek (Děčín) a Ostrov hotel (Tisá). Hosté mohou ochutnat luxusní delikatesy za zvýhodněné ceny. Novinkou gastronomického svátku je propagace lokálních surovin, biopotravin a ekologických farem, které spolupracují s festivalovými podniky.
K účasti na Grand Restaurant Festivalu je třeba mít zakoupenu festivalovou ochutnávku ve vybrané restauraci. Navíc je možné si přiobjednat speciální Mňam Balíček, který kromě degustace zahrnuje i hotelové ubytování. Zajímavou částí programové nabídky je také Mňam Vlak či Mňam Bus – gastronomické výpravy. Samostatné ochutnávky jsou v rozmezí od 200 do 600 korun. Připraveny budou opět i dárkové poukazy do libovolné festivalové restaurace. Více informací najdete na webu www.grandrestaurantfestival.cz.
Festivalové menu:
Kristin Hrádek
Mistrovský kousek šéfkuchaře
Grilovaná panenka z divočáka špikovaná bylinkovým bůčkem na glazované kořenové zelenině se silnou zvěřinovou šťávou a bramborovým koláčem
Nejlepší jídlo od maminky
Borůvkové knedlíky z tvarohového těsta s ovocným přelivem a mátovou zakysanou smetanou
Farmář & tradice / Tradiční specialita
Pomalu pečené kolínko z divočáka na zelenině a víně podávané s domácím chlebem
Ostrov Hotel
Mistrovský kousek šéfkuchaře
Pomalu tažený hovězí špalík s glazovanou kedlubnou, dýňovými noky a rozmarýnovou omáčkou
Nejlepší jídlo od maminky
Povidlové taštičky v perníku se švestkovou omáčkou a domácí ořechovou zmrzlinou
Farmář & tradice / Tradiční specialita
Fenyklové velouté s řapíkatým celerem a restovaným filátkem pstruha duhového ze sádek U Tří louží