Orientační nabídka


 

Gymnázium Jateční vyhrálo Filipův pohár

Finále Filipova poháru ovládl tým Já a tečka Gymnázia Jateční v Ústí nad Labem. Soutěž, jejímž cílem je otestovat finanční gramotnost dětí, se letos konala již potřetí. Jejím organizátorem je ČSOB.
Tisková zpráva ze dne 6. února 2024
01
 

 
 
Filipův pohár je určen pro žáky 6. tříd základních škol nebo prim víceletých gymnázií. Formou pěti interaktivních her testuje znalosti dětí nejen v oblastech zacházení s penězi, hospodaření, domácnosti nebo moderních platebních metod, ale i bezpečného pohybu na internetu a kyberbezpečnosti. Hry připravili odborníci z ČSOB ve spolupráci s Českou asociací science center, Českou národní bankou a Policií ČR.

Děti se během soutěžního dne mohly například vžít do role úvěrového specialisty nebo si vyzkoušet hospodaření s rodinným rozpočtem. V rámci hry Velká kryptokrádež – závod s časem se zase staly policejními vyšetřovateli. Nejlépe si v soutěži vedl tým z Ústeckého kraje, druhý skončil tým z Jihočeského kraje a na třetím místě se umístili žáci z Olomouckého kraje.

Celkové výsledky třetího ročníku Filipova poháru se nachází zde.

1
Pětičlenný tým Gymnázia Jateční v Ústí nad Labem ovládl soutěž finanční gramotnosti (FOTO: 2 x Gymnázium Jateční v Ústí nad Labem)

 

2
 



 
Zodpovídá: Mgr. Hana Šťástková
Vytvořeno / změněno: 6.2.2024 / 6.2.2024
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém