Orientační nabídka


 

Hájský Kohout 2022 sklidil velký úspěch

Domovy sociálních služeb Háj u Duchcova uspořádaly již 18. ročník Hájského Kohouta. Tato tradiční akce byla na dva roky omezena pandemií covidu-19, ale vrátila se zpět v plné síle.
Tisková zpráva ze dne 5. října 2022
Hájský kohout
 

 
 
Letošního ročníku se zúčastnilo 18 družstev především z Ústeckého kraje, ale přijeli i účinkující ze vzdálenějších krajů. Nejdelší cestu vážilo uskupení ze saského Dippoldiswalde, družstvo z Milířů u Tachova a tým z Kytlice. Mezi čestnými hosty nechyběl ani Jiří Kulhánek, 1. náměstek hejtmana Ústeckého kraje, nebo Irena Pipišková, starostka obce Háj u Duchcova. 

Tato akce je přehlídkou pěveckých, tanečních a divadelních vystoupení. Zastoupení měli letos i ruční práce – malování na dřevo, tkaní koberečků a ruční šití drobných dekorací. Smyslem celé akce je ukázat všem, co účastníci dovedou, inspirovat ostatní a prožít další krásný den. Nikdo nevyhrává. Vítězem je totiž každý, kdo vystoupí před ostatní, a každý, kdo si tento den užije.

Letos byl program rozšířen o řetízkový kolotoč, skákací hrad a prodej keramických výrobků ze sociálně terapeutických dílen Domovů sociálních služeb Háj u Duchcova.

Takováto akce se neobejde bez občerstvení. Letos v podobě domácího perníku, párků v rohlíku a palačinek. Počasí akci sice v rámci možností přálo, ale i tak byla často vyhledávána horká káva a čaj. Kofola s pivem zůstaly tentokrát v pozadí. V odpoledních hodinách vystoupila kapela Lunetic a nutno podotknout, že texty jejich písní si většina přítomných stále dobře pamatovala. Program uzavřela kapela Křup Křup. Publikum zpívalo, tančilo a atmosféra tak byla skvělá. 

Odměnou všem organizátorům, byli šťastní účastníci akce, kteří si na plno užívali celkovou atmosféru a své kamarády, jež dlouho neviděli. Nejhezčí reakce byla od zástupce ředitele Domova pro osoby se zdravotním postižením Kytlice, který řekl, že děkuje za pozvání na akci, jež má smysl.

Hájský kohout
Na festivalu vystoupili klienti sociálních služeb

 

Hájský kohout
 

Hájský kohout
Akce sklidila velký úspěch

 

 
Zodpovídá: Mgr. Hana Šťástková
Vytvořeno / změněno: 5.10.2022 / 5.10.2022
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém