Orientační nabídka


 

Handicapovaní sportovci si převzali ocenění za rok 2017

foto
Ve čtvrtek 29. března proběhlo v Dubí slavnostní vyhlášení 24. ročníku nejlepších sportovců, trenérů a osobností za rok 2017 České federace Spastic Handicap. Slavnostního odpoledne se zúčastnil náměstek hejtmana Ústeckého kraje Petr Šmíd i starosta města Dubí Petr Pípal, kteří také spolu s předsedou spolku České federace Spastic Handicap Ondřejem Sejpkou, předali ceny vítězům.
 

 
 

Ocenění si vítězové přebrali v kategoriích nejlepší sportovci roku 2017, trenér roku, cvičitel roku, nejlepší týmy atletické ligy a nechybělo ani uvedení do síně slávy. V kategorii sportovec roku 2017 zvítězil pětatřicetiletý lukostřelec David Drahonínský z SC Jedličkova ústavu Praha, který vybojoval dvě medaile na letních paralympijských hrách v Riu, vítězství si připsal také na závodech Evropského poháru v Novém Městě. První příčku mezi atletickou ligou obsadila TJ ZP Nola Teplice, druhý byl SC Jedličkova ústavu Praha a třetí SK Kociánka Brno. Trenérem roku se stal vedoucí lukostřelecké reprezentace Vladimír Brada. Cvičitelem roku 2017 se stal Zdeněk Mlynář z SK Kociánka Brno, který trénuje brněnské cyklisty a tricyklisty. Do síně slávy byl uveden František Janouch, který je jedním ze zakladatelů federace a také členem Poradního orgánu hejtmana Ústeckého kraje, který vznikl před několika lety, za účelem řešení konkrétních potřeb jak seniorů, tak právě zdravotně postižených. Čestným titulem  Amicissimus za dlouhodobou podporu České federace Spastic Handicap byl oceněn hejtman Oldřich Bubeníček. Ocenění za něj převzal jeho náměstek Petr Šmíd.

 

Česká federace Spastic Handicap svou činnost pro spasticky handicapované sportovce vykonává již od roku 1992. V současné době se počet členů pohybuje okolo čísla 5000. Činnost federace není omezena pouze na výkonnostní sport, ale značnou část úsilí věnuje také rekreačním formám sportovního vyžití svých členů, stejně tak jako snahám o jejich začlenění do majoritní společnosti. Mezi oblíbené doplňkové sporty klubů patří například stolní tenis, plavání, závěsný kuželník a florbal. V zimním období se provozuje i zimní turistika, spojená s výcvikem běhu na lyžích pro mládež. Některé kluby se věnují také vodní turistice, která v sobě kombinuje prvky vodáckých sportů, turistiky a táboření. Nejpočetnější zastoupení a kde má federace závodníky na evropské i světové úrovni. Jsou to atletika, boccia, cyklistika a lukostřelba. Nejmladším sportem federace je snowboard, který byl nově zařazen do programu zimních paralympijských her.

 

Více informací o sdružení se můžete dozvědět na webových stránkách http://www.spastic.cz/



foto
Náměstek hejtmana Petr Šmíd při zahájení.

foto
Ceny se udělovaly také v kategorii nejlepší sportovci do 23 let.

foto

foto

foto

foto

foto
V kategorii sportovec roku 2017 zvítězil pětatřicetiletý lukostřelec David Drahonínský z SC Jedličkova ústavu Praha.

foto

 

 



 

 

 


 
Zodpovídá: Mgr. Markéta Voleníková
Vytvořeno / změněno: 30.3.2018 / 30.3.2018
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém