Orientační nabídka


 

Hašek: Nedohoda je špatná zpráva pro všechny, především pro pacienty

001
Situace už je velmi vážná, vláda zaspala a nemá žádné krizové scénáře. Kraje se připravují na nejhorší variantu, tedy na masový odchod lékařů v důsledku neschopnosti vlády krizi vyřešit.
Tisková zpráva ze 3. 2. 2011
 

 
 

Opakovaně apeluji jménem hejtmanů na premiéra i zástupce lékařů, aby hledali jakoukoliv cestu k dohodě a odvrátili stále reálnější krizi poskytování akutní lůžkové péče v celé zemi. Nemocnice v krajích zajistí takovou péči, na kterou budou k dispozici lékaři, fakultní státní nemocnice budou mít na řadě míst velké problémy samy se sebou a nelze o ně opřít zajištění chybějící akutní lůžkové péče.

 

Očekávám, že nejpozději v pondělí 7. února sdělí premiér Nečas a ministři zdravotnictví, vnitra a obrany jasné a jednoznačné kroky, kterými bude stát řešit od druhé poloviny února blížící se krizi.

 

Obracím se také na lékaře s žádostí, aby při respektu k systémovým požadavkům na změny ve zdravotnictví včetně odměňování, přehodnotili způsob jejich prosazování a v zájmu pacientů vzali zpět podané výpovědi, tedy aby i po 1. březnu plnili svoje životní a profesní poslání – zachraňovali ohrožené životy a zdraví pacientů.

 

Mgr. Michal Hašek, předseda Asociace krajů ČR

 
Zodpovídá: Mgr. Alena Tichá
Vytvořeno / změněno: 4.2.2011 / 4.2.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém