Orientační nabídka


 

„Hasiči pro školy“, druhý ročník projektu byl slavnostně předán pedagogům

foto
Hasičský záchranný sbor ČR představil na Základní škole Tusarova v Praze druhý ročník projektu „Hasiči pro školy“, který cílí na děti a jejich učitele na druhém stupni základních škol. Jedná se o společný projekt HZS Ústeckého a HZS Zlínského kraje, který probíhá od roku 2017 za významné finanční podpory Ústeckého kraje.
Tisková zpráva ze dne 15. dubna 2019
 

 
 

Základní škola Tusarova v Praze nebyla vybrána pro předání druhého ročníku náhodou. Autoři projektu zde v úplných začátcích mohli zhlédnout využití digitálních učebních materiálů při SMART konferenci. Pedagogický sbor rovněž pomáhal od počátku s tvorbou programu. Slavnostní předání druhého ročníku uvedli oba hlavní autoři, Iva Karafiátová z HZS Ústeckého kraje a Adam Fuksa z HZS Zlínského kraje. Ústecký kraj reprezentoval krajský zastupitel Dominik Hanko a vedoucí oddělení krizového řízení Marcel Kucr. Akce se zúčastnili ředitel HZS ÚK Roman Vyskočil a za ZSS ÚK také Prokop Voleník, který vytvořil podklady pro výukovou hodinu o laické resuscitaci. Po představení projektu dále hovořil náměstek generálního ředitele Hasičského záchranného sboru České republiky František Vavera a náměstek ústředního školního inspektora Ondřej Andrys, Poté se hosté rozešli do jednotlivých tříd na náslechové hodiny. Zde měli možnost poprvé naživo vidět výstupy projektu při výuce. Po celou dobu jim byl k dispozici kompletní realizační tým celého projektu.

A co je vlastně obsahem předaného materiálu? Jsou to problematiky ochrany obyvatelstva, která je již od přelomu tisíciletí nedílnou součástí HZS. V jednotlivých hodinách je dětem nastíněn historický vývoj humanitárního práva a také jednotlivá opatření ochrany obyvatelstva jako je varování, ukrytí, individuální ochrana. Děti se tak mohou dozvědět něco o historickém vývoji péče o obyvatelstvo, humanitárním právu, varování, evakuaci, improvizované ochraně, nouzovém přežití apod. Projekt je zacílen na žáky základních škol a jejich učitele. Prostřednictvím interaktivních prezentací, doplněných videoukázkami, fotografiemi a úkoly, zábavnou formou přiblíží problematiku ochrany člověka, jeho života, zdraví i jeho majetku.

V Ústeckém kraji byl projekt odstartován v dubnu 2018. Představen byl na Základní škole Elišky Krásnohorské v Ústí nad Labem. Informovali jsme zde.

Projekt „Hasiči pro školy“ je dostupný z vlastních webových stránek www.hasicproskoly.cz. Je určený pro všechny školy v ČR, a to zcela ZDARMA bez dalších nákladů na licence či vybavení.

foto
Ústecký kraj reprezentoval krajský zastupitel Dominik Hanko a vedoucí oddělení krizového řízení Marcel Kucr.

foto

foto

foto

 
Zdroj: HZS ČR


 
Zodpovídá: Mgr. Markéta Voleníková
Vytvořeno / změněno: 15.4.2019 / 15.4.2019
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém