Orientační nabídka


 

Hasiči z Podbořan mají novou cisternovou stříkačku

foto
Dobrovolní hasiči v Podbořan se těší z nové cisternové stříkačky. Byli tak mezi 38 žadateli, kteří loni uspěli s žádostí o dotaci v rámci Programu na podporu jednotek sborů dobrovolných hasičů a ostatních složek integrovaného záchranného systému. Letos je v rámci tohoto programu připravena dotace ve výši 11 milionů korun.
Tisková zpráva ze dne 4. března 2017
 

 
 


„Velmi si vážím práce dobrovolných hasičů nejen pro jejich součinnost s těmi profesionálními při ostrém zásahu, ale také pro jejich společenskou činnost a práci s mládeží, která má nezastupitelné místo ve městech i obcích,“ ocenil práci dobrovolných hasičů hejtman Oldřich Bubeníček.

Ústecký kraj přispěl na cisternu v hodnotě šesti milionů korun částkou 1,5 milionu korun. Cisternová stříkačka Tatra Terrno 4x4 má nádrž z nerezové oceli, kde uveze 4 000 litrů vody a 240 litrů pěnidla. Vozidlo je vybaveno mimo jiné vysokotlakým zařízením s délkou hadice 60 metrů. Dále hadicemi v délce 160 a 180 metrů. Nechybí motorové pily, flexa nebo sada na likvidaci úniků ropných látek. Čerpací zařízení dosahuje výkonu 2000 litrů za minutu v nízkotlakém režimu a 250 litrů za minutu ve vysokotlakém režimu. V roce 2016 přispěl Ústecký kraj celkem na čtyři takto velké stříkačky. Putovaly do Podbořan, Chlumce, Vroutku a Postoloprt.

„Jsem velmi rád, že i do řad dobrovolných hasičů míří technika, která přinese nejlepší podmínky pro tak náročnou práci. O to ještě vetší dík patří dobrovolným hasičům za to, že se této obětavé činnosti věnují ve svém volném čase,“ dodal ředitel Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje Roman Vyskočil.

foto
K slavnostnímu předání cisternové stříkačky došlo při příležitosti 145. výročí vzniku Sboru dobrovolných hasičů Podbořany.

foto
Hejtman Oldřich Bubeníček ocenil práci dobrovolných hasičů.

foto
Do Podbořan se sjeli starostové i starostky mikroregionu Podbořanska včetně hasičských jednotek jejich obcí.

foto
Starosta Podbořan Radek Reindl předává klíčky od nového vozu starostovi SDH Podbořany Josefu Svobodovi. Zleva starosta KHS Jíří Henc, děkan římskokatolické farnosti Alexander Siudzik, ředitel Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje Roman Vyskočil a hejtman Oldřich Bubeníček.

foto

foto

foto
Pozvání přijali také hasiči partnerského německého města Ehrenfriedersdorfu, se kterými hasiči z Podbořan absolvovali již několik cvičení a dlouhodobě s nimi spolupracují.

foto

foto

foto

foto
Událost to byla nejen pro samotné hasiče, ale i pro místní občany.

foto

foto

footo

foto


 



 

 

 

 
Zodpovídá: Mgr. Markéta Voleníková
Vytvořeno / změněno: 4.3.2017 / 4.3.2017
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém