Orientační nabídka


 

Hasiči ze Stebna, Krásné Lípy, Košťan, Libouchce a Rumburku dostali novou techniku

Sobota pod Hazmburkem patřila hasičskému sportu. V Klapý se konalo sedmé kolo TFA ligy Severu. Při této slavnostní příležitosti předal hejtman Ústeckého kraje hasičům ze Stebna, Krásné Lípy, Košťan, Libouchce a Rumburku novou a moderní techniku. Ta hasičským jednotkám pomůže lépe reagovat na krizové situace a zefektivní jejich zásahy.
Tisková zpráva z 9. října 2023
Nová technika
 

 
 
„Každý rok předáváme zřizovatelům jednotek sboru dobrovolných hasičů obcí dary, které zakoupil Ústecký kraj a které mají těmto jednotkám zvýšit jejich akceschopnost a připravenost k řešení mimořádných událostí. Jaké prostředky je potřeba koupit, a která jednotka je nejvíce potřebuje, navrhuje Hasičský záchranný sbor Ústeckého kraje. V minulosti jsme již předávali třeba požární stříkačky, dýchací přístroje anebo osobní ochranné prostředky. Stejně jako teď, i v minulosti proběhlo předání materiálu na velkých akcích spojených s hasičským sportem,“ přiblížil podporu hasičů hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller

Obec Stebno, město Krásná Lípa a město Košťany převzaly speciální dvouosé požární přívěsy se specifickou výbavou k nouzovému ubytování osob. Součástí výbavy přívěsů jsou stany, vytápění, elektrocentrály, osvětlení, prostředky na sezení či ležení nebo pro zajištění občerstvení. Celková hodnota jednoho přívěsu činí 1 283 084 korun. Nákup techniky tak celkově vyšel na 3 849 252 korun. Přívěsy byly vysoutěženy již v roce 2022 a dodány v letošním roce.

Obec Libouchec a město Rumburk získaly speciální terénní vozidla SxS, obecně známé jako čtyřkolky. Obě hasičské jednotky působí v místech, kde příroda vytváří velmi obtížný terén a zkušenost z loňského požáru v Národním parku České Švýcarsko prokázala, že v takovém prostředí jsou vozidla SxS vysoce užitečná. Je proto skvělou zprávou, že jimi budou disponovat další hasičské jednotky v blízkosti zasažené oblasti. Jednotky sboru dobrovolných hasičů dostala terénní vozidla s plnou výbavou, včetně výměnných sněhových pásů, přepravního přívěsu a hasicího zařízení. Nákup jednoho speciálu vyšel na 1 836 932,46 korun. Celková suma za oba stroje tak dosahuje 3 673 864,92 korun.

Nová hasičská technika - speciální vozidla SxS a požární přívěsy s výbavou pro nouzové ubytování
Nová hasičská technika - speciální vozidla SxS a požární přívěsy s výbavou pro nouzové ubytování

Slavnostního předání techniky hasičským sborům se chopil hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller
Slavnostního předání techniky hasičským sborům se chopil hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller

Příslušníci obdarovaných hasičských sborů s hejtmanem Ústeckého kraje Janem Schillerem
Příslušníci obdarovaných hasičských sborů s hejtmanem Ústeckého kraje Janem Schillerem

 




 
Zodpovídá: Mgr.et Bc. Ondřej Nitsch
Vytvořeno / změněno: 9.10.2023 / 9.10.2023
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém