Orientační nabídka


 

Hasičský záchranný sbor Ústeckého kraje získal "železného koně"

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Hasičský záchranný sbor Ústeckého kraje získal
Hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc předal v areálu centrální požární stanice v Ústí nad Labem - Všebořicích dar představitelům dvou složek Integrovaného záchranného systému (IZS). Hasičský záchranný sbor (HZS) získal tzv. železného koně, vyvážecí soupravu, která bez problémů zvládá velké terénní převýšení, včetně zamokřené a měkké půdy. Tuto vyvážecí soupravu zakoupil Ústecký kraj ze svého rozpočtu, zaplatil 329 900,- Kč. Jedná se o výrobek švédské značky Husqvarna.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 1.11.2006

Hasičský záchranný sbor Ústeckého kraje získal „železného koně“

 

Hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc předal v areálu centrální požární stanice v Ústí nad Labem – Všebořicích dar představitelům dvou složek Integrovaného záchranného systému (IZS). Hasičský záchranný sbor (HZS) získal tzv. železného koně, vyvážecí soupravu, která bez problémů zvládá velké terénní převýšení, včetně zamokřené a měkké půdy. Tuto vyvážecí soupravu zakoupil Ústecký kraj ze svého rozpočtu, zaplatil 329 900,- Kč. Jedná se o výrobek švédské značky Husqvarna.

     „Členům HZS bude nesmírně užitečným a cenným pomocníkem. Příslušníci Integrovaného záchranného systému se letos museli vedle každodenní rutiny, která není jednoduchá, potýkat také s jarními povodněmi a speciálně hasiči pak s obrovským letním požárem v Národním parku České Švýcarsko. Tehdy si museli „železného koně“ zapůjčit od svých saských kolegů, a proto se kraj rozhodl, že našim hasičům s nákupem nové potřebné techniky pomůže,“ řekl při slavnostním předávání hejtman.

     „Jsem nesmírně potěšen, že kraj na naše požadavky zareagoval téměř bleskově a zakoupil tolik potřebný přístroj. Ústecký kraj je hornatý a „železného koně“ využijeme i při menších požárech, například v chatách, které se nacházejí v Krušných horách a jsou pro nás špatně přístupné,“ představil další možnosti využití stroje plk. Vladimír Kučera, náměstek ředitele pro úsek IZS a operační řízení.  

     Hejtman Jiří Šulc zároveň předal dar Zdravotnické záchranné službě, příspěvkové organizaci  Ústeckého kraje. Ředitel ZZS Ilja Deyl převzal dva bifázické defibrilátory, oba v ceně 480 480,- Kč.        

Zdravotnická záchranná služba zabezpečuje na svém spádovém území přednemocniční neodkladnou péči a v některých oblastech dopravu nemocných, raněných a rodiček a ambulantní pohotovostní péči.

     „Ústecký kraj se stará o své organizace, letos byly mezi jednotlivé složky IZS z krajského rozpočtu rozděleny 3 miliony 820 tisíc korun. Kraj zakoupil například automobilové vysílačky, kontejnery na stany, notebooky, vyvážecí soupravu či záchranné čluny“ dodal hejtman Jiří Šulc.

 

připravila : Šárka Roudnická, tisková mluvčí

kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 756, 737 203 663

roudnicka.s@kr-ustecky.cz

Nový bifázický defibrilátor v rukou  hejtmana Jiří Šulce.
Nový bifázický defibrilátor v rukou hejtmana Jiří Šulce.

Hejtman Jiří Šulc si osobně novou techniku vyzkoušel.
Hejtman Jiří Šulc si osobně novou techniku vyzkoušel.

Před první zkouškou
Před první zkouškou "železného koně" - na snímku (zleva) plk. Vladimír Kučera, Ilja Deyl a hejtman Jiří Šulc.

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 1.11.2006 / 1.11.2006 | Zveřejnit od-do: 1.11.2006-1.12.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém