Orientační nabídka


 

Hejtman Bubeníček a senátor Linhart o rozvoji Šluknovska

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
3
V loňských říjnových volbách do horní komory Parlamentu ČR byl zvolen v děčínském volebním obvodu č. 33 novým senátorem Zbyněk Linhart, tehdejší starosta města Krásná Lípa. Spolu s jeho asistentem Miroslavem Jemelkou jej v pondělí 5. ledna přijal hejtman Oldřich Bubeníček. Přítomen byl rovněž vedoucí odboru kancelář hejtmana Luboš Trojna.
 

 
 

Tisková zpráva ze dne 5. ledna 2015

Tématem rozhovoru bylo vedle hejtmanova blahopřání k vítězství Zbyňka Linharta ve 2. kole říjnových voleb také pojmenování konkrétních problémů, jejichž nápravou by se zlepšila situace v životě i v práci občanů nejsevernější části Ústeckého kraje, tedy nejen samotného Děčína, ale především oblasti Šluknovského výběžku. Tam jsou největšími problémy nezaměstnanost, rozšiřující se počet lokalit se sociálně vyloučenými občany nebo kriminalita.  Chybí i více investic do lepší dopravní infrastruktury či příliv nových investorů s potenciálem dát lidem v Rumburku, Varnsdorfu, Šluknovu, Dolní Poustevně a dalších městech a obcích tohoto regionu práci.

Hejtman Bubeníček zdůraznil, že vedení kraje oceňuje spolupráci kraje s poslanci a senátory, kteří zastupují Ústecký kraje v Poslanecké sněmovně respektive Senátu PČR. Proto se vedení kraje pravidelně setkává se členy zákonodárných orgánů a jejich náměty, rady i požadavky začleňuje do plánu aktivit kraje. Právě kvalitnější silnice ve správě kraje i českého státu umožní příliv investorů do tohoto regionu, dopravní obslužnost  i rychlejší pohyb lidí, služeb a zboží mezi Šluknovskem a zbytkem kraje.

Senátor Zbyněk Linhart je zároveň neuvolněným místostarostou Krásné Lípy a předsedou správní rady obecně prospěšné společnosti České Švýcarsko, jeho asistent Jemelka je v současnosti ještě předsedou místní akční skupiny Český sever (dříve Šluknovsko).

Připravilo OMK

1
Senátor Zbyněk Linhart.

2
Vlevo je  Luboš Trojna, dále jsou Oldřich Bubeníček, Zbyněk Linhart a zcela vpravo Miroslav Jemelka.






 
Zodpovídá: Mgr. Zbyněk Šebesta
Vytvořeno / změněno: 5.1.2015 / 5.1.2015 | Zveřejnit od-do: 5.1.2015-4.2.2015
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém