Orientační nabídka


 

Hejtman byl u slavnostního slibu profesionálních hasičů

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Hejtman byl u slavnostního slibu profesionálních hasičů
Čtyřicet pět příslušníků Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje dnes slavnostně složilo ve svém areálu v Ústí nad Labem Všebořicích služební slib. Hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc, který byl mezi čestnými hosty, připnul při této příležitosti na standardu sboru stuhu.
 

 
 

 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 20. 5. 2008

 

Hejtman byl u slavnostního slibu profesionálních hasičů

 

Čtyřicet pět příslušníků Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje dnes slavnostně složilo ve svém areálu v Ústí nad Labem Všebořicích služební slib. Hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc, který byl mezi čestnými hosty, připnul při této příležitosti na standardu sboru stuhu. Symbolicky má vyjádřit a zdůraznit úzké partnerství obou institucí. Krajský politik pozdravil nové příslušníky (mezi nimi byly čtyři ženy) a ocenil jejich záslužnou práci, kterou vykonávají pro obyvatele našeho regionu. Řekl mimo jiné:

   „Není toho málo, co při svých službách musíte zastat, protože kompetence a působnost vaší instituce jsou velmi široké a zasahují do mnoha oblastí našeho každodenního života. Vybrali jste si povolání, které není tuctové a mnohdy je v reálných situacích těžké i nebezpečné.“ Jiří Šulc dále připomenul skutečnost, že stále komplexnější podoby například nabývá zásahová činnost jednotek požární ochrany. Zdůraznil, že hasiči již dnes nehasí jen požáry, ty ostatně tvoří jen část celkového počtu událostí se zásahy. Z profesionálních hasičů se dnes stávají spíš univerzální záchranáři, připravení pomoci u nejrůznějších druhů mimořádných událostí. Od průmyslových havárií, dopravních nehod až po zásah osob z hloubek či výšek nebo likvidaci následků úniku nebezpečných látek. Tradiční význam si udržuje také oblast požární prevence.

   „Veřejnost je dnes poměrně dobře o práci hasičů, hlavně těch v terénu, informována i o tom, co jejich specifické povolání obnáší,“ řekl hejtman a myslí si, že je vesměs vnímána pozitivně. Jiří Šulc využil slavnostní chvíle, aby nejen  osobně poblahopřál novým příslušníkům sboru k jejich slibu , ale zároveň poděkoval jejich prostřednictvím všem kolegům za dosavadní spolupráci a poskytování pomoci obyvatelům tohoto kraje. „Těch příkladů bych mohl jmenovat jistě bezpočet, ale jeden dominuje nad všechny ostatní. Tehdy jsme se prověřili navzájem a na vlastní oči přesvědčili o tom, že Hasičský záchranný sbor Ústeckého kraje má ve svých řadách chlapy na svém místě. Mám na mysli ničivý přírodní živel- povodně - ,a to zejména v roce 2002 a pak také 2006, které náš kraj citelně poznamenaly. Bez hasičů bychom záchranné práce nezvládli.“

   Na závěr hejtman popřál novým příslušníkům aby se jim práce neznelíbila, aby se jim dařilo chránit životy a zdraví obyvatel i majetek v duchu služebního slibu a v neposlední řadě při mimořádných situacích a záchranných pracích uměli ochránit také sami sebe.

   Slavnostnímu shromáždění přihlíželo kromě hostí také několik desítek rodinných příslušníků a přátel.

 

připravila: Naďa Kocábková, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení tiskových informací

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 741,  737415959

kocabkova.n@kr-ustecky.cz

 

 

 

Hejtman byl u slavnostního slibu profesionálních hasičů

Hejtman byl u slavnostního slibu profesionálních hasičů

Hejtman byl u slavnostního slibu profesionálních hasičů

Hejtman byl u slavnostního slibu profesionálních hasičů

Hejtman byl u slavnostního slibu profesionálních hasičů

 
Zodpovídá: Mgr. Zbyněk Šebesta
Vytvořeno / změněno: 20.5.2008 / 20.5.2008 | Zveřejnit od-do: 20.5.2008-19.6.2008
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém