Orientační nabídka


 

Hejtman J. Šulc: Nemlžím, nelžu, ani se nevymlouvám - jenom držím svoje slovo

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Hejtman J. Šulc: Nemlžím, nelžu, ani se nevymlouvám - jenom držím svoje slovo
Vyjádření hejtmana Ústeckého kraje Jiřího Šulce k mediální kampani kolem údajné návštěvy zástupců automobilky Hyundai v průmyslové zóně Triangle v Žatci (Deníky Bohemia, DNES, Týden ve dnech 17.-.20.10.2003)
 

 
 

Vyjádření hejtmana Ústeckého kraje Jiřího Šulce k mediální kampani kolem údajné návštěvy zástupců automobilky Hyundai v průmyslové zóně Triangle v Žatci

(Deníky Bohemia, DNES, Týden ve dnech 17.-.20.10.2003)

 

            Mlžím, lžu, vymlouvám se, vyhrožuju, dělám tajnosti – to všechno jsem si o sobě přečetl v denním tisku poté, co jsem nerozhlásil prostřednictvím médií do světa, kdo si přijede prohlédnout žateckou průmyslovou zónu. Přiznám se, že ta slova se mi špatně četla. Dal jsem totiž před nějakým časem slovo, že do určitého okamžiku se nebude žádné jednání s potencionálním investorem medializovat. Bylo to slovo seriozní, chlapské, dané v naději, že kraj trpící jednou z největších nezaměstnaností v ČR konečně dostane šanci. Poté, co nám Slovensko odlákalo investici od Peugeotu, tu je další naděje. S tou nadějí ale přicházejí lidé z Východu, z jiné kultury, jiných obchodních zvyklostí. A protože Ústeckému kraji jde o velký byznys, o to víc se mu snaží vyjít vstříc. A přiznejme si, že svět velkého byznysu není právě upovídaný. A na  upovídanost doplatil i slovenský ministr hospodářství Pavel Rusko, když podrobnosti velkého obchodu se zahraniční automobilkou prohnal už dopředu všemi médii (a to předpokládám, že informaci o návštěvě investorů v Žatci zveřejnil omylem, nikoli se záměrem připravit nás o velkou investici). Že dostal od automobilového magnáta přes ruce je všeobecně známé, ale zajímavé je to, že právě média s chutí tuhle ťafku popisovala.

            V případě žatecké zóny ale média kritizují přesný opak. Takže co vlastně chtějí? Chtějí hejtmana, který nedrží slovo chlapa a exhibuje před novináři s plnou pusou velkých slibů a nadějí, ve skutečnosti velmi mlhavých? Nesoudného hejtmana bez smyslu pro strategii?

            Mrzí mne napsaná slova o tom, jaký jsem lhář, bylo by totiž velmi jednoduché předvádět voličům nového zájemce i zónu, rozdávat růžové brýle nadějí na práci a lepší život, ale takové ukojení si v tomto okamžiku nedopřeju. Vychutnám si až okamžik, kdy nová továrna a navazující služby přijmou tisícovky nezaměstnaných z Žatecka i širokého okolí.

            Nyní si tedy stále stojím za svým slovem pomlčet o „parametrech“ zájmu každého možného investora do doby, než ten se definitivně rozhodne. Pak budu první, kdo médiím tuto zprávu přinese doslova na stříbrném podnose. Do Ústeckého kraje nepřicházejí investoři po stovkách, proto ctím sliby a dohody a s případnými zájemci jsem ochoten jednat ve velmi jemných rukavičkách… S tím, že mě někteří novináři nebo konkurence budou následně nevybíravě pomlouvat, se po této zkušenosti začínám učit žít.

                                                                                  Ing. Jiří Šulc

                                                                                  hejtman Ústeckého kraje

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 23.10.2003 / 23.10.2003 | Zveřejnit od-do: 23.10.2003-23.11.2003
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém