Orientační nabídka


 

Hejtman J. Šulc: Nemocnice v Lounech je pacient, který potřebuje resuscitaci

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Tisková zpráva se 2 zvukovými přílohami
 

Odkazy


 
 

Hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc: Nemocnice v Lounech je pacient, který potřebuje resuscitaci

Tisková zpráva ze dne 10.7.2003

Rada Ústeckého kraje na svém včerejší schůzi (9.7.2003) konstatovala závažná pochybení nemocnice v Lounech. Nemocnice je podle rady předlužená, auditor nalezl nesrovnalosti v účetnictví a evidenci majetku a v současnosti toto zdravotnické zařízení dluží na fakturách po lhůtě splatnosti 49  milionů korun. Krajská rada se shodla na tom, že za dluhy nemocnice větší než 180 milionů korun neodpovídá kraj, který nemocnici i s dluhy převzal od státu, ale jednoznačně bývalý zřizovatel, jímž byl někdejší Okresní úřad Louny, tedy stát. Podle radních nelze opominout ani díl viny vedení a personálu nemocnice a nezájem města problémy nemocnice řešit včas. Dluhy nemocnice a její špatné hospodaření nezpůsobili zastupitelé Ústeckého kraje ani jeho úředníci, ale nezodpovědné osoby přímo ve vedení nemocnice. Hejtman Ústeckého kraje ing. Jiří Šulc v současné době přesvědčuje ministerstvo zdravotnictví, aby s oddlužením nemocnice pomohlo.

obsah mp3 JSLOUNYI

„S tím paralelně je potřebí, aby nové vedení nemocnice nastavilo takové principy chování, aby se dluh nezvyšoval oproti loňskému roku. My jsme si udělali hloubkovou prověrku ekonomiky a z těch čísel jednoznačně vyplývá, že vedení v loňském a předloňském roce nehospodařilo správně. Ztráta nemocnice byla přibližně 42 miliony korun, zatímco od prvního ledna, kdy zřizovatelem je Ústecký kraj, evidujeme za prvních pět měsíců pouhé čtyři miliony.“

mp3 JSLOUNYI

Začíná: S tím paralelně....  

Končí...pouhé čtyři miliony.

stopáž:  0:27

obsah mp3 JSLOUNYII

„V podstatě na tu nemocnici měl být už dávno vyhlášen konkurs, což je pro nás nepřijatelné, my nemocnici nechceme zavřít, jak se nám někdy podsouvá. Je ale potřeba říct, že auditor nalezl závažné nedostatky v účetnictví a evidenci majetku. Za to ale neodpovídá kraj, tyto nesrovnalosti vznikly v době, kdy nemocnici zřizoval okresní úřad a za hospodaření z té doby je plně odpovědný bývalý management. Zaměstnanci si žili nad poměry, byly tam vypláceny nadprůměrné výplaty. Nicméně je potřeba říci, že město do nedávné doby, než se dostalo pod tlak veřejnosti, dávalo od nemocnice ruce pryč a nechtělo s ní mít nic společného.“ (J. Šulc)
mp3 JSLOUNYII

Začíná: V podstatě na tu ....    

Končí: ...společného.   

stopáž: 0:43

Vydala: Mgr. Romana Konečná, tisková mluvčí Ústeckého kraje

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 10.7.2003 / 10.7.2003 | Zveřejnit od-do: 10.7.2003-10.8.2003
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém