Orientační nabídka


 

Hejtman J. Šulc požádal premiéra V. Špidlu o schůzku na téma povodňové peníze

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc se obrátil na premiéra české vlády Vladimíra Špidlu s žádostí o osobní schůzku. „Vláda byla požádána o uvolnění další 1,5 miliardy korun do rozpočtové kapitoly Ministerstva pro místní rozvoj a já bych dříve, než začne tento návrh projednávat, chtěl premiérovi nejenom připomenout sliby, které občanům v tomto kraji loni po povodních dal, ale i osobně vysvětlit důležitost této žádosti,"říká J. Šulc.
 

 
 

Hejtman J. Šulc požádal premiéra V. Špidlu o schůzku na téma povodňové peníze

Tisková zpráva ze dne 16.7.2003

Hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc se dnes (středa 16.7.2003) obrátil na premiéra české vlády Vladimíra Špidlu s žádostí o osobní schůzku. „Vláda byla požádána o uvolnění další 1,5 miliardy korun  do rozpočtové kapitoly Ministerstva pro místní rozvoj a já bych dříve, než začne tento návrh projednávat, chtěl premiérovi nejenom připomenout sliby, které občanům v tomto kraji loni po povodních dal, ale i osobně vysvětlit důležitost této žádosti. Podaří-li se totiž tyto peníze získat, dostanou občané Ústeckého kraje 173 milionů korun, na které od loňského roku čekají. K tomuto pozitivnímu tlaku jsem se uvolil kvůli lidem v tomto kraji, kteří marně čekají na to, co jim bylo slíbeno. A také kvůli tomu, aby se do kraje dostala pomoc v objemu slíbeném jak pro obce, tak pro jednotlivce. Vzhledem ke 12 miliardám škod na území kraje si nemůžeme dovolit brát obcím slíbené peníze, které stále představují jenom zlomek potřebné částky. Proto tak hlasitě křičím na ty, kteří do dnešního dne nesplnili své povodňové sliby,“ řekl J. Šulc.

Částka 173 miliónů korun se týká financí v dotačních titulech vypsaných Ministerstvem pro místní rozvoj. Hejtman v dopise připomněl, že kraj nemůže tyto požadavky uplatnit v rámci dotace z Fondu solidarity EU, protože tato možnost se naskytla až v době, kdy kraj celý objem přidělených prostředků z tohoto fondu rozdělil v souladu se Závaznými podmínkami FSEU na postižené obce a ty již začaly některé akce realizovat, aby splnily podmínku dokončení do 15.9.2003. Také připomněl, že kraj již rozdělil z vlastních prostředků postiženým obcím, občanům a drobným živnostníkům již v květnu celých 159 900 000 korun.   

V závěru dopise požádal hejtman J. Šulc premiéra o schůzku v prvním srpnovém týdnu.

Vydala: Mgr. Romana Konečná, tisková mluvčí Ústeckého kraje

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 24.7.2003 / 24.7.2003 | Zveřejnit od-do: 22.7.2003-22.8.2003
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém