Orientační nabídka


 

Hejtman je členem Vědecké rady ústecké Univerzity Jana Evangelisty Purkyně

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Hejtman je členem Vědecké rady ústecké Univerzity Jana Evangelisty Purkyně
Hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc byl jmenován externím členem Vědecké rady ústecké Univerzity Jana Evangelisty Purkyně (UJEP). O jmenování rozhodla rektorka univerzity Iva Ritschelová, souhlas s členstvím hejtmana ve Vědecké radě, s účinností od 1. dubna 2007, vyslovil Akademický senát UJEP.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 6. 4. 2007

 

Hejtman je členem Vědecké rady ústecké Univerzity Jana Evangelisty Purkyně

 

Hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc byl jmenován externím členem Vědecké rady ústecké Univerzity Jana Evangelisty Purkyně (UJEP). O jmenování rozhodla rektorka univerzity Iva Ritschelová, souhlas s členstvím hejtmana ve Vědecké radě, s účinností od 1. dubna 2007, vyslovil Akademický senát UJEP. Hejtman kraje se tak bude mj. podílet na projednávání dlouhodobých záměrů ústecké univerzity, na schvalování studijních programů, pokud jejich schválení nepatří do působnosti vědecké nebo umělecké rady fakult nebo se bude podílet na projednávání a doporučování udělení titulu „doctor honoris causa“ (Dr.h.c.) UJEP.

Hejtman Jiří Šulc soustavně upozorňuje na problém nízké vzdělanosti obyvatel Ústeckého kraje, poměr vysokoškolsky vzdělaných se dlouhodobě pohybuje na úrovni cca 7%, jedné z nejnižších v České republice. „Proto je rozvoj vysokého školství v regionu jednou z trvalých rozvojových priorit Ústeckého kraje. Dosáhli jsme toho, že svá pracoviště nebo fakulty v našem kraji, v Mostě, Chomutově nebo v Děčíně, umístily přední české vysoké školy, včetně ČVUT. Potýkají se však s nezájmem a také nedostatkem studentů,“ konstatoval hejtman a připomněl, že kraj podporuje vysokoškolské studenty s vynikajícím prospěchem ve svém stipendijním programu, v jehož rámci je pro současných 228 uzavřených smluv uvolněno z krajského rozpočtu 7,2 milionů korun.

Představitelé Ústeckého kraje se také významně angažují v projektu výstavby Kampusu Univerzity Jana Evangelisty Purkyně. Univerzitní areál pro 10 500 studentů, v němž by měly být soustředěny fakulty UJEP a rektorát univezity, centrální knihovna, menza a sportoviště, má být vybudován v bývalém areálu Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem - Klíši. Počátkem dubna ale vláda ČR odložila projekt financování přestavby dosloužilého areálu nemocnice formou PPP projektu, prosazovaný vládou expremiéra Jiřího Paroubka a je hledán nový způsob financování vybudování kampusu ústecké univerzity.

 

 

 

Připravil: František Janačík, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení tiskových informací

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 788

janacik.f@kr-ustecky.cz

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 6.4.2007 / 6.4.2007 | Zveřejnit od-do: 6.4.2007-6.5.2007
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém