Orientační nabídka


 

Hejtman jednal v Drážďanech s generální konzulkou ČR

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Jarmila Krejčíková
V pondělí 7. dubna jednal hejtman Oldřich Bubeníček v Drážďanech s generální konzulkou ČR Jarmilou Krejčíkovou. Na půdě našeho generálního konzulátu v hlavním městě Svobodného státu Sasko tak společně navázali na předcházející jednání, které se uskutečnilo právě před rokem, 4. dubna 2013, na ústeckém hejtmanství.
 

 
 

Tisková zpráva ze dne 9. dubna 2014

Vloni přivítal Oldřich Bubeníček paní generální konzulku jako hejtman poprvé v Ústeckém kraji, a jednalo se de facto o zdvořilostní návštěvu Jarmily Krejčíkové. Přesto se dostali na společná témata rozvíjení přeshraniční spolupráce mezi Ústeckým krajem a Saskem. Letošní návštěva pana hejtmana na generálním konzulátu v Drážďanech byla věnována konkrétnější a detailnější spolupráci v oblastech, které vidíme u nás i v Sasku jako prioritní. Patří k nim projekt nového železničního spojení Dolní Poustevny ve Šluknovském výběžku se Sebnitz, jehož slavnostní zahájení se blíží, a také spolupráce zdravotnických záchranných služeb v příhraničních oblastech v Krušných horách, což by pomohlo lepší a rychlejší dosažitelnosti služeb při záchraně životů i v hůře dostupných terénech Krušnohoří. Tématem pondělního jednání hejtmana a generální konzulky byly rovněž přeshraniční součinnost policií obou zemí a snižování drobné kriminality. Na pořad jednání se dostaly také témata školství, konkrétně vzdělávání českých žáků na Gymnáziu Friedricha Schillera v Pirně, organizace akcí Česko–německých kulturních dnů nebo spolupráce v zemědělství se vzájemnou prezentací na českých a německých vinařských slavnostech. Drážďanský generální konzulát ČR má rovněž zájem na tom, aby se Ústecký kraj zapojil do oblíbené a hojně navštěvované Saské zemské výstavy. 

 

Hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček i generální konzulka ČR v Drážďanech Jarmila Krejčíková pokračovali v jednání o přípravě zásadních společných akcí zařazených do programu Cíl 3 / Ziel 3  včetně užšího propojení priorit České republiky a Německa, Ústeckého kraje a Saska.     

 

Připravilo odd. mediální komunikace

Kancelář hejtmana

1
Fotografie pořízená při loňské dubnové návštěvě Jarmily Krejčíkové

u hejtmana Oldřich Bubeníčka.  Foto Zb. Šebesta 

 
Zodpovídá: Mgr. Zbyněk Šebesta
Vytvořeno / změněno: 9.4.2014 / 9.4.2014 | Zveřejnit od-do: 9.4.2014-8.5.2014
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém