Orientační nabídka


 

Hejtman Jiří Šulc: DPUK neoprávněně užívá znak Ústeckého kraje

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Hejtman Jiří Šulc: DPUK neoprávněně užívá znak Ústeckého kraje
Hejtman Jiří Šulc vyzval společnost Dopravní podnik Ústeckého kraje a.s., aby změnil klamavou obchodní firmu a zdržel se neoprávněného užívání znaku Ústeckého kraje.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 16.5.2006

 

 

Hejtman Jiří Šulc: DPUK neoprávněně užívá znak Ústeckého kraje

 

 

Hejtman Jiří Šulc vyzval společnost Dopravní podnik Ústeckého kraje a.s., aby změnil klamavou obchodní firmu a zdržel se neoprávněného užívání znaku Ústeckého kraje.

     DPÚK svým názvem (obchodní firmou) a neoprávněným používáním znaku Ústeckého kraje navozuje u veřejnosti klamný dojem,. že se jedná o společnost s krajem propojenou či spřízněnou.

     „V souvislosti s obchodní činností společnosti DPÚK se na mě i další zástupce Ústeckého kraje čím dál častěji obracejí občané a právnické osoby s domněnkou, že DPÚK je společností, na jejíž činnosti a řízení se kraj kapitálově či jinak podílí. Veřejnost je tak zmatena zejména samotným zněním názvu firmy, která vyvolává tento mylný dojem. Proto zdůrazňuji, že DPÚK je a vždycky byla na Ústeckém kraji zcela nezávislá a soukromá společnost, která nedostala k užívání sousloví Ústecký kraj jakékoli svolení,“ uvedl hejtman.

     Proto Ústecký kraj vyzval DPÚK, aby změnil obchodní firmu tak, aby nadále nenavozovala mylný dojem, že je firma jakýmkoli způsobem propojena či spřízněna s Ústeckým krajem. Současně kraj vyzval dopravce, aby se zdržel dalšího neoprávněného užívání znaku Ústeckého kraje, ke kterému ze strany DPÚK rovněž dochází a které významnou měrou přispívá ke klamnému dojmu.

     „Znak kraje může používat pouze kraj a jím zřízené nebo založené organizační složky a právnické osoby. Jiné subjekty mohou užívat znak kraje jen s jeho souhlasem. Společnost DPÚK od nás žádný takový souhlas neobdržela a již v minulosti byla ze strany Ústeckého kraje písemně upozorňována na protiprávní charakter svého jednání,“ řekl hejtman Jiří Šulc. „Věřím, že DPÚK dobrovolně a neprodleně přistoupí k nápravě současného závadného stavu, v opačném případě je Ústecký kraj připraven využít právní cesty k ochraně svých práv a oprávněných zájmů,“ dodal hejtman.

 

připravila: Šárka Roudnická, tisková mluvčí

kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 756, 737 203 663

roudnicka.s@kr-ustecky.cz    

    

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 16.5.2006 / 16.5.2006 | Zveřejnit od-do: 16.5.2006-16.6.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém