Orientační nabídka


 

Hejtman Jiří Šulc má z ocenění v Písku radost

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Hejtman Jiří Šulc má z ocenění v Písku radost
Z 10. ročníku národní soutěžní přehlídky Tourpropag v Písku a z třetího ročníku mezinárodní soutěžní přehlídky propagačních materiálů krajů a turistických regionů Euroregionpropag si Ústecký kraj přivezl dvě první místa. Porota vyhodnotila jako nejlepší brožuru České Švýcarsko a reprezentační publikaci Ústecký kraj panoramatický.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 24.7. 2006

 

Hejtman Jiří Šulc má z ocenění v Písku radost

 

Na jubilejním 10. ročníku národní soutěžní přehlídky Tourpropag v Písku a třetím ročníku mezinárodní soutěžní přehlídky propagačních materiálů krajů a turistických regionů Euroregionpropag, kde se  tradičně setkávají odborníci z krajů, turistických regionů, mikroregionů, regionálních agentur, měst a obcí, které spojuje společné – problematika cestovního ruchu – zaznamenal Ústecký kraj hned  dvojnásobný úspěch. Porota vyhodnotila jako nejlepší a tedy na prvním místě brožuru České Švýcarsko, dále také jako nejlépe z hodnocených vyšla reprezentační publikace Ústecký kraj panoramatický. Hejtman Jiří Šulc měl z této příznivé zprávy radost

    „ Jsem přesvědčený, že je to dobrá zpráva nejen pro mne osobně, ale hlavně pro lidi našeho kraje, kteří zde žijí a pracují, kteří tu mají svoje domovy. Ti především vnímají a dnes i  vědí, že nálepka o šedivém nevzhledném kraji, kterou region získal v minulosti, dávno neplatí. Kraj, který byl nejednou častovaný nelichotivými přívlastky, má skutečně svá jedinečná kouzla a zaujme jeho návštěvníky natolik, že se sem rádi vracejí.  Autorům knihy a také brožury se  profesionálně podařilo vytvořit dílo, které má značnou vypovídající hodnotu. Už jen jejich letmé prolistování napoví, že se nemáme za co stydět, že máme co nabídnout, že není třeba se podceňovat  a že rozdíly, které mezi ostatními kraji v republice existují nebereme jako psychickou zátěž, ale zdravé odhodlání zbavit se onoho přetrvávajícího klišé,“ říká hejtman a na důkaz svých slov ještě dodal:“ Snažíme se do kraje přilákat turisty mnoha způsoby za přispění  i aktivní pomoci řady subjektů. Věřím, že nám na realizaci nových projektů v tom pomohou i evropské peníze. Snad se blýská na lepší časy – příjemný je kupříkladu fakt, že vloni do Ústeckého kraje přijelo přes 358 tisíc turistů z domova i ciziny. Počet zahraničních hostů vloni vzrostl o více než 12 procent.  Každý úspěch vnímáme intenzivněji než jinde v republice, proto i tato ocenění, získaná v Písku,  má pro Severozápad Čech ohromný význam,“ zdůraznil Jiří Šulc, s tím, že kraj každoročně vydává průběžně širokou škálu nejrůznějších propagačních materiálů i v několika jazykových mutacích. Slouží především k propagaci Ústeckého kraje, ale také pro potřeby turistických informačních středisek v regionu.

 

 

připravila: Naďa Kocábková, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 741

kocabkova.n@kr-ustecky.cz

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 26.7.2006 / 26.7.2006 | Zveřejnit od-do: 26.7.2006-26.8.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém