Orientační nabídka


 

Hejtman Jiří Šulc : Monopol DPÚK končí, Ústecký kraj má nové autobusové dopravce

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Hejtman Jiří Šulc : Monopol DPÚK končí, Ústecký kraj má nové autobusové dopravce
Linkovou autobusovou dopravu budou pro Ústecký kraj od soboty 9.9. zajišťovat tyto společnosti : ZDAR, ČSAD Slaný, Autobusy Karlovy Vary, Autobusy KAVKA, Dopravní podnik města Děčína, Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova. Jednání s dalšími dopravci pokračují. Významnou podporu hejtmanovi poskytlo Společenství autodopravců Čech a Moravy, vyjádřenou jeho předsedou Bedřichem Dandou. Jednou z nich je ČSAD Slaný a.s., která v regiou nabízí práci pro 500 řidičů.
 

 
 

 

 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 8.9.2006

 

Hejtman Jiří Šulc : Monopol DPÚK končí, Ústecký kraj má nové autobusové dopravce

 

Ústecký kraj zajišťuje veřejnou dopravu pro obyvatele celého regionu. Hejtman Jiří Šulc má prvořadý zájem na tom, aby autobusy jezdily na Děčínsku včetně Šluknovského výběžku, Ústecku, Teplicku, Mostecku, Litoměřicku, Lounsku a Chomutovsku, včetně obtížně dostupných horských obalstí.

     Dopravci z celé republiky, kteří sledují spor Ústeckého kraje s Dopravním podnikem Ústeckého kraje (DPÚK) a ČSAD Česká Lípa, přivítali razantní postup krajských radních při jednání s těmito společnostmi. Na krajský úřad přicházejí nabídky od dopravců, kteří chtějí provozovat autobusovou dopravu a mají zájem dohodnout se na podmínkách, výhodných pro obyvatele Ústeckého kraje, a také pro kraj a dopravce. Proto probíhají jednání se seriózními dopravními společnostmi, které jednají korektně a vstřícně.

     Snahou všech je zajistit autobusovou dopravu co nejdříve. Ústecký kraj je pro dopravní obslužnost rozdělen do 15 oblastí, ve všech jsou v současné době pokryty hlavní trasy. Většinu spojů od soboty 9.9. zajistí náhradní dopravci. Doprava bude zajišťována dvěma způsoby. Jednu skupinu dopravců tvoří ti, kteří budou dočasně jezdit v režimu takzvané příležitostné dopravy, kteří nejezdí podle přesných jízdních řádů a cestující v nich nemusejí platit. Větší skupinu však tvoří dopravci, se kterými jsou již podepsané smlouvy na linkovou autobusovou dopravu. Tito dopravci se umístili na dalších místech v koncesním řízení, které Ústecký kraj ukončil v květnu. Tyto autobusy budou jezdit podle jízdních řádů a cestující v nich od soboty budou platit jízdné. Linkovou autobusovou dopravu budou pro Ústecký kraj od soboty 9.9. zajišťovat tyto společnosti : ZDAR, ČSAD Slaný, Autobusy Karlovy Vary, Autobusy KAVKA, Dopravní podnik města Děčína, Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova. Jednání s dalšími dopravci pokračují.

     Významnou podporu hejtmanovi poskytlo Společenství autodopravců Čech a Moravy, vyjádřenou jeho předsedou Bedřichem Dandou, který nabídl velkou pomoc prostřednictvím členských firem. Jednou z nich je ČSAD Slaný a.s., která v regiou nabízí práci pro 500 řidičů. Nabídku představil dnes dopoledne v Ústí nad Labem ředitel společnosti Karel Vodička, asistent pro osobní dopravu společnosti Zdeněk Šálek a tisková mluvčí ICOM Transport a.s. Renata Heřmanová. „Představitelé firmy přivezli před krajský úřad jeden z vozů, s nímž u nás chtějí zajišťovat základní dopravní obslužnost a současně oznámili, že jsou připraveni přijmout kolem 500 řidičů, pro které mají práci tady, v našem kraji,“ konstatoval hejtman Jiří Šulc. ČSAD Slaný a.s. je jedním z nových smluvních dopravců Ústeckého kraje pro oblasti Dolní Poohří a Lounsko – východ a současně v těchto dnech jeho autobusy tvoří dočasný systém příležitostné přepravy.

 

připravila : Šárka Roudnická, tisková mluvčí

kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 756, 737 203 663

roudnicka.s@kr-ustecky.cz    

Hejtman Jiří Šulc : Monopol DPÚK končí, Ústecký kraj má nové autobusové dopravce

Setkání hejtmana Jiřího Šulce s reditelem Karlem Vodičkou a tiskovou mluvčí ICOM transport a.s. Renatou Heřmanovou s novináři proběhlo v autobuse
Setkání hejtmana Jiřího Šulce s reditelem Karlem Vodičkou a tiskovou mluvčí ICOM transport a.s. Renatou Heřmanovou s novináři proběhlo v autobuse

Hejtman Jiří Šulc se pozdravil s ředitelem ČSAD Slaný Karlem Vodičkou
Hejtman Jiří Šulc se pozdravil s ředitelem ČSAD Slaný Karlem Vodičkou

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 8.9.2006 / 8.9.2006 | Zveřejnit od-do: 8.9.2006-8.10.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém