Orientační nabídka


 

Hejtman Jiří Šulc navštívil regionální projekt ReRegions v Mostě

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Hejtman Jiří Šulc navštívil regionální projekt ReRegions v Mostě
V Mostě v hotelu Širák se 10. a 11. dubna 2006 sešli odborníci v rámci projektu ReRegions. Jedná se o projekt spolufinancovaný Evropskou unií, který podporuje vytváření sítí regionů, zasažených hnědouhelnou těžbou. Podporuje přenos pracovních metod, know-how a dobrých příkladů, které vedou k posilování regionální ekonomiky.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 18.4.2006

 

Hejtman Jiří Šulc navštívil regionální projekt ReRegions v Mostě

 

 

V Mostě v hotelu Širák se 10. a 11. dubna 2006 sešli odborníci v rámci projektu ReRegions. Jedná se o projekt spolufinancovaný Evropskou unií, který podporuje vytváření sítí regionů, zasažených hnědouhelnou těžbou. Podporuje přenos pracovních metod, know-how a dobrých příkladů, které vedou k posilování regionální ekonomiky. V Mostě na regionálním workshopu jednali zástupci společností, vysokých škol, neziskových či nevládních organizací a veřejné správy o úspěšných projektech z oblasti rekultivace a revitalizace. Projekt ReRegions navštívil hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc. „Náš region je známý hlavně jako průmyslový kraj s „měsíční“ krajinou, budovami elektráren a chemiček, špatným ovzduším a špinavými řekami. Ale to je jen část pravdy a navíc hodně zjednodušený pohled. Právě tady, v Ústeckém regionu se totiž příroda vrací do krajiny a k lidem rychleji a víc než kdekoli jinde,“ uvedl na setkání hejtman.

     Hlavním výsledkem tohoto regionálního workshopu bylo konstatování, že úspěšné řešení je plně v řešení člověka, ať už zastupuje projekty z oborů ochrany životního prostředí nebo oborů socioekonomických. Podstatná je změna image kraje, ale i možnost využití ekonomického potenciálu (například zapojit programy na pomoc handicapovaným skupinám obyvatel do prací na ochranu životního prostředí).

     „Ústecký kraj se může pochlubit celou řadou úspěšných projektů, které bude představovat v rámci projektu ReRegions i na mezinárodní scéně. Zástupce kraje čekají mezinárodní workshopy v Řecku a ve Španělsku a jsem přesvědčený, že zde mají české projekty velkou šanci prosadit se. Právě takové úspěšné projekty pomáhají měnit tvář krajiny, ale i měnit psychologii lidí a jejich vztah k regionu, ve kterém žijí. Kraj bude těmto aktivitám vždy vytvářet co nejlepší podmínky, protože pokud si my, obyvatelé Ústeckého kraje neuvědomíme, že nežijeme ve zdevastovaném regionu bez perspektivy, tak nám nikdo zvenku nepomůže. Proto jsou takovéto projekty, zaměřené jak na zlepšování životního prostředí, tak na řešení souvisejících ekonomických problémů důležité,“ dodal hejtman Jiří Šulc.  

 

 

připravila: Šárka Roudnická, tisková mluvčí

kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 756, 737 203 663

roudnicka.s@kr-ustecky.cz

 

 

Hejtman Jiří Šulc navštívil regionální projekt ReRegions v Mostě

 
Zodpovídá: Bc. Lucie Jarolímková
Vytvořeno / změněno: 18.4.2006 / 18.4.2006 | Zveřejnit od-do: 18.4.2006-18.5.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém