Orientační nabídka


 

Hejtman Jiří Šulc ocenil přínos rakouské firmy k sociální stabilitě Lovosicka

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
 

 
 

Hejtman Jiří Šulc ocenil přínos rakouské firmy k sociální stabilitě Lovosicka

Zástupce rakouské firmy Glanzstoff Austria Hans Joachim Grundmann informoval dnes (středa 5.6.2002) hejtmana Ústeckého kraje ing. Jiřího Šulce o úspěchu investic této firmy v Ústeckém kraji. Firma koupila v roce 1998 provoz vyrábějící kordové vlákno v Lovochemii Lovosice a zaměstnává zde 400 lidí. „Investovali jsme již 450 miliónů korun, další desítky miliónů korun směřovaly do provozu, který byl velmi zanedbaný, splnili jsme i ekologické požadavky. V příštích dvou letech uvažujeme o investici dalších 300 miliónů korun,“ informoval hejtmana H. J. Grundmann.

Glanzstoff  dodává kordové vlákno předním výrobcům pneumatik ve světě a řadí se k evropské špičce. Lovosický závod čeká podstatné rozšíření, uvažuje dokonce o výstavbě dalšího závodu. Hejtman Jiří Šulc velmi ocenil přínos firmy k sociální stabilitě Lovosicka i zdejšímu životnímu prostředí. „Potvrzuje se můj názor, že tento region dosud spjatý s těžbou uhlí se staví na nové nohy a jednou tou nohou je automobilový průmysl. Špičkových výrobců komponent jsou v tomto kraji již desítky a s radostí sleduji, že se jim tu daří. Každé nové pracovní místo vítám v současné situaci s radostí,“ konstatoval hejtman Šulc.

Hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc poděkoval za pozvání k návštěvě Dolního Rakouska, kde firma Glanzstoff Austria sídlí, i za nabídku zprostředkování setkání s jeho hejtmanem. Podle Šulcova vyjádření by spolupráce Ústeckého kraje a Dolního Rakouska mohla být kromě jiných hledisek i ekonomickým přínosem.  

Připravila: Mgr. Romana Konečná, tisková mluvčí Ústeckého kraje

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 6.6.2002 / 6.6.2002 | Zveřejnit od-do: 5.6.2002-5.9.2002
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém