Orientační nabídka


 

Hejtman Jiří Šulc: Odpovědi od premiéra Špidly jsem se dočkal, ale zklamala mě

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Hejtman Jiří Šulc: Odpovědi od premiéra Špidly jsem se dočkal, ale zklamala mě
Premiér ve své odpovědi pouze rekapituluje finanční pomoc Ústeckému kraji, ale bohužel nezmiňuje konkrétní postup, jakým bude vláda řešit zajištění peněz, které chybí na pokrytí dotačních titulů vypsaných MMR (jenom v Ústeckém kraji čekají stovky osob na vyplacení celkem asi 124 milionů korun).
 

 
 

Hejtman Jiří Šulc: Odpovědi od premiéra Špidly jsem se dočkal, ale zklamala mě

Tisková zpráva ze dne 19.09.2003

 

Hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc obdržel odpověď na dopis, který zaslal předsedovi vlády ČR Vladimíru Špidlovi již 14. července. V něm upozornil na nedostatečné uvolňování finančních prostředků do programů na odstraňování povodňových škod vypsaných Ministerstvem pro místní rozvoj. „Apeloval jsem na premiéra Špidlu, aby dostál svým slibům a zasadil se o co nejrychlejší vyplacení peněz, na které mají občané postižení loňskou povodní nárok. Zároveň s tím jsem žádal premiéra o schůzku, abych mu mohl osobně vysvětlit situaci v našem kraji. Po dvou měsících čekání mohu říci jediné: Odpověď, která přišla, mne zklamala – a to volím velmi jemný výraz. Myslím, že ani ti, kdo ještě rok po povodních čekají na slíbené peníze, nebudou nadšeni,“ konstatoval hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc.

Premiér ve své odpovědi pouze rekapituluje finanční pomoc, které se občanům Ústeckého kraje doposud dostalo, ale bohužel nezmiňuje konkrétní postup, jakým bude vláda řešit zajištění peněz, které chybí na pokrytí dotačních titulů vypsaných MMR (jenom v Ústeckém kraji čekají stovky osob na vyplacení celkem asi 124 milionů korun). „Namísto toho neopomněl pan premiér zdůraznit, že jsme jako jediný kraj dostali finanční dar od saské vlády. Smutným faktem je, že s těmito penězi nemá vláda nic společného a že do Ústeckého kraje přišly jen díky našim dobrým sousedským vztahům se Saskem. Kraj tento dar už dávno lidem rozdělil, vláda se ale takovou ochotou k rychlé pomoci chlubit nemůže,“ podotkl hejtman Jiří Šulc.

Premiér Vladimír Špidla ve svém dopise konstatuje, že vláda se problémem zabývá a v rámci svých možností dělá vše, aby svoje sliby splnila. Připomíná, že ministři financí a místního rozvoje dostali za úkol najít další zdroje financování a ti by měli svou zprávu vládě předložit do 30. září. V závěru své odpovědi pak předseda vlády s ohledem na výčet dosud poskytnutých finančních prostředků připomíná, že podmínkou pro jejich využití je patřičná připravenost a konkrétní rozhodování krajského zastupitelstva. „Mohu s klidným svědomím prohlásit, že Ústecký kraj využil dosud maximálně efektivně všech možností jak pomoci občanům, které postihla loňská povodeň. Pokud se vyskytly problémy, ať s nedostatkem peněz nebo s pomalým vyřizováním žádostí, vždy za ně neslo odpovědnost MMR,“ řekl hejtman Jiří Šulc.

Vydala: Mgr. Romana Konečná, tisková mluvčí Ústeckého kraje

 

 

 

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 19.9.2003 / 19.9.2003 | Zveřejnit od-do: 19.9.2003-19.10.2003
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém