Orientační nabídka


 

Hejtman Jiří Šulc: Podporuji investory, kteří žádají vládu, aby dodržela své sliby

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Hejtman Jiří Šulc: Podporuji investory, kteří žádají vládu, aby dodržela své sliby
Hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc se 18. ledna sešel se zástupci společnosti Toyoda Gosei Czech s.r.o, působící v Klášterci nad Ohří. S prezidentem firmy Yukio Kawakitou a ředitelem Masao Nagasim jednal o jejím dalším rozvoji a perspektivách v Ústeckém kraji. Zástupci společnosti hejtmana informovali o svém záměru připomenout premiéru Jiřímu Paroubkovi slib vlády o dostavbě silnice R7.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 19.1.2006

 

Hejtman Jiří Šulc: Podporuji investory, kteří žádají vládu, aby dodržela své sliby 

 

Hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc se 18. ledna sešel se zástupci společnosti Toyoda Gosei Czech s.r.o, která působí v Klášterci nad Ohří. S prezidentem firmy Yukio Kawakitou a ředitelem Masao Nagasim jednal o jejím dalším rozvoji a perspektivách v Ústeckém kraji. Společnost Toyoda Gosei vyrábí bezpečnostní prvky do automobilů, v Ústeckém kraji  působí od roku 2001.

Hlavním tématem setkání bylo dopravní napojení průmyslové zóny, konkrétně problém s výjezdem na silnici I/13. Hejtman v této souvislosti informoval zástupce firmy o tom, že Ředitelství silnic a dálnic připravuje výstavbu kruhového objezdu na této nebezpečné křižovatce. Představitelé společnosti Toyoda Gosei Czech dále připomněli, že při příchodu do České republiky vláda společnosti slíbila dostavbu a zkapacitnění silnice R7. „Tato společnost, stejně jako mnohé další v našem kraji, má nejvíce odběratelů v Německu. Krom toho jí od letošního roku přibyl i významný odběratel v českém Kolíně. Kvalitní dopravní spojení na hranice i do vnitrozemí je proto pro její další rozvoj nezbytné,“ řekl hejtman Jiří Šulc. Zástupci společnosti ho dále informovali o svém záměru připomenout premiéru Jiřímu Paroubkovi slib vlády dopisem, ke kterému by se měli připojit i další investoři z regionu. „Jejich snahu plně podporuji. Osobně jsem vládu již několikrát upozorňoval na nutnost urychlené dostavby silnice R7. Tato komunikace je pro rozvoj kraje nezbytná. Pokud se firmy v této části našeho regionu nedostanou se svými výrobky k odběratelům, jen těžko budou vznikat nová pracovní místa,“ uvedl hejtman Jiří Šulc.  

V současné době má společnost Toyoda Gosei Czech již 500 zaměstnanců. Její zástupci  hejtmana Jiřího Šulce informovali o tom, že plánují přijetí dalších přibližně 200 zaměstnanců. „I když společnost nabízí motivační sociální program, díky kterému nemá podle jejich zástupců problémy s nemocností pracovníků, výrazně jí chybí vysokoškoláci,“ uvedl hejtman Jiří Šulc. „Skutečnost nám tady dává za pravdu a je zřejmé, že pokud se kraj v rámci svých rozvojových priorit orientuje mimo jiné právě na vysoké školství a modernizaci dopravní infrastruktury, jde správným směrem. Jsou to faktory, které hospodářské oživení našeho regionu významně ovlivňují a i firmy v našem regionu je chápou jako zásadní,“ dodal.

 

 

připravil: Vojtěch Krump, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 742, 737 203 663

krump.v@kr-ustecky.cz

 

 

Hejtman Jiří Šulc ve své kanceláři přivítal ředitele Toyoda Gosei Czech s.r.o. Masao Nagasiho a prezidenta Yukio Kawakitu
Hejtman Jiří Šulc ve své kanceláři přivítal ředitele Toyoda Gosei Czech s.r.o. Masao Nagasiho a prezidenta Yukio Kawakitu

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 19.1.2006 / 19.1.2006 | Zveřejnit od-do: 19.1.2006-19.2.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém