Orientační nabídka


 

Hejtman Jiří Šulc před jednáním o zdravotnictví v Poslanecké sněmovně: Odmítám neschopnost, odmítám impotenci!

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Hejtman Jiří Šulc před jednáním o zdravotnictví v Poslanecké sněmovně: Odmítám neschopnost, odmítám impotenci!
"Zdravotnictví je opravdu v katastrofálním stavu, ale hejtmani k němu nepřispěli. Lidi, kteří celý život poctivě pracovali a platili daně, najednou slyší, že na zdravotnictví nejsou peníze a že systém péče o jejich zdraví kolabuje," podotkl hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc.
 

 
 

Hejtman Jiří Šulc před jednáním o zdravotnictví v Poslanecké sněmovně: Odmítám neschopnost, odmítám impotenci!

Tisková zpráva ze dne 17.10.2003

 

            Setkání hejtmanů, které se mělo dnes konat ve Zlíně, se na poslední chvíli přesunulo do Prahy – hejtmani se rozhodli zúčastnit se dnes schůze v Poslanecké sněmovně, na které vystoupí ministryně zdravotnictví Marie Součková k problematice regionálního zdravotnictví. Na setkání samozřejmě odjel i hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc.

 

            Hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc se připojuje k protestu svých kolegů hejtmanů proti včerejšímu dopolednímu prohlášení místopředsedy vlády a ministra práce a sociálních věcí Zdeňka Škromacha na jednání schůze Poslanecké sněmovny PČR k situaci ve zdravotnictví. Ministr Škromach zde řekl, že „hejtmani, kteří mají zodpovědnost za zdravotnický systém, ukázali naprostou impotenci a neschopnost tuto věc řešit“.

„Jsem v šoku – z ignoranta sociální politiky je náhle velmi potentní odborník na zdravotnictví! Škromachovo hysterické vystoupení zavání touhou ukázat na viníka – bohužel neukazuje správným směrem. Zdravotnictví je opravdu v katastrofálním stavu, ale hejtmani k němu nepřispěli. Zdá se mi, že zloděj křičí chyťte zloděje - ministr, který doslova hýčká asociály, lumpy, lidi s rukama neochotnýma pracovat a další, kteří zneužívají sociální systém, maskuje svou vlastní impotenci zuřivou kritikou ostatních. Lidi, kteří celý život poctivě pracovali a platili daně, najednou slyší, že na zdravotnictví nejsou peníze a že systém péče o jejich zdraví kolabuje – je paradoxní, že jim to sděluje ministr, který místo utažení opasku na svém resortu stále jen rozhazuje peníze těm, kteří do daňového systému žádné peníze nepřinášejí,“ komentoval vystoupení ministra Zdeňka Škromacha hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc.

Dodal, že kromě výše uvedeného může ministrovo nařčení z impotence vyvrátit poměrně „čerstvým“ důkazem – čtyřměsíčním synem Jiřím Janem. Kromě něj má také 3,5letou dceru Andreu-Sáru a 18letého syna Michaela.

Vydala: Mgr. Romana Konečná, tisková mluvčí Ústeckého kraje

 

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 17.10.2003 / 17.10.2003 | Zveřejnit od-do: 17.10.2003-17.11.2003
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém