Orientační nabídka


 

Hejtman Jiří Šulc přestřihl pásku nového závodu na výrobu vegetariánských potravin

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Hejtman Jiří Šulc přestřihl pásku nového závodu na výrobu vegetariánských potravin
Izraelská firma Tivall - přední výrobce bezmasých potravin, otevřela svůj závod v průmyslové zóně v Krupce na Teplicku. Mezi osobnostmi, které střihaly pásku nového podniku, byl také hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 30.5. 2007-05-30

 

V Krupce u Teplic se budou vyrábět potraviny pro vegetariány

 

Izraelská firma Tivall – přední výrobce bezmasých potravin otevřela svůj závod v průmyslové zóně v Krupce na Teplicku. Mezi osobnostmi, které střihaly pásku nového podniku, byl také hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc. 

 

      „Líbí se mi, že do Ústeckého kraje vedle automobilek, firem na výrobu elektroniky a jiných zamířila také potravinářská firma,“ řekl hejtman Jiří Šulc na otevření závodu Tivall.  Firma bude v krupské průmyslové zóně vyrábět mražené bezmase potraviny - dietní masové náhražky ze sóji a jídla ze zeleniny. Zatím v závodě pracuje asi stovka lidí, v budoucnu by tu  mělo najít práci dalších 150. Díky technologii, která se v Tivallu na výrobu vegetariánských jídel používá, je závod v Krupce jednou z nejsložitějších realizovaných staveb v naší zemi.

      Na potravinářském trhu se Tivall pohybuje více než dvacet let. V Izraeli, Německu, Nizozemí a dalších zemích je lídrem na trhu. K výstavbě nového závodu ve střední Evropě přivedla Tivall vysoká poptávka po zdravé stravě. Při výběru právě průmyslové zóny v Krupce pak hrála důležitou roli dobrá logistická dostupnost – blízkost dálnice D8 a její napojení na německou dálniční síť.

     Příchod této firmy do Čech - a konkrétně na Teplicko - není však pro její vedení jen věcí čistě obchodní. „Pro Tivall je otevření závodu v Krupce také srdeční záležitost,“ řekl šéf krupského závodu Tomáš Helcl: „Izraelské vedení si je jednak vědomé, že nedaleko je Terezín a pak hlavně Teplice, kde mají někteří naši šéfové kořeny.“  Rodina předsedy představenstva Tivallu Dana Proppera a jeho bratra Gada Proppera, také činného ve vedení firmy, pochází z Teplic. Po jejich dědečkovi, teplickém rodákovi Eduardu Propperovi, byla pojmenována ulice v krupské průmyslové zóně, kde Tivall sídlí. O tom, že otevření nového závodu v Krupce bylo pro Tivall skutečně významnou událostí, svědčila nejen přítomnost zmíněných bratrů Propperových a členů vedení mateřských firem Osem a Nestlé.  Kromě nich přijelo z Izraele několik desítek dalších hostů. Za českou stranu se slavnostního otevření závodu vedle hejtmana ústeckého kraje Jiřího Šulce zúčastnil také jeho náměstek Petr Fiala, představitelé měst Teplic a Krupky, zástupci Židovské obce v Teplicích a další.

 

 

   

 

 

Připravila:  Veronika Kindlová, tisková mluvčí

kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 726

kindlova.veronika@kr-ustecky.cz

 

Jiří Šulc s Alexandrem Lebovičem z teplické Židovské obce a náměstkem Petrem Fialou
Jiří Šulc s Alexandrem Lebovičem z teplické Židovské obce a náměstkem Petrem Fialou

Hejtman Jiří Šulc přestřihuje pásku
Hejtman Jiří Šulc přestřihuje pásku

Hejtman Jiří Šulc a ředitel závodu Tivall v Krupce Tomáš Helcl
Hejtman Jiří Šulc a ředitel závodu Tivall v Krupce Tomáš Helcl

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 31.5.2007 / 31.5.2007 | Zveřejnit od-do: 30.5.2007-30.6.2007
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém