Orientační nabídka


 

Hejtman Jiří Šulc: Spolupráce mikroregionů je cihličkou ve společné stavbě evropského domu

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Hejtman Jiří Šulc: Spolupráce mikroregionů je cihličkou ve společné stavbě evropského domu
Mikroregion Labské skály byl založen v roce 2001 jako dobrovolný svazek devíti obcí Děčínska (Dobkovice, Jílové, Malšovice) a Ústecka (Libouchec, Petrovice, Povrly, Ryjice, Tisá, Velké Chvojno). Cílem svazku je propagace krás tohoto území a rozvoj cestovního ruchu. Mikroregion navázal spolupráci s několika německými obcemi sdruženými do Správního společenství Königstein, aby společně rozvíjely tuto příhraniční oblast v duchu vzájemné spolupráce představitelů měst a obcí, veřejnosti, zájmových sdružení a spolků. Dnes podepsaná smlouva o spolupráci je deklarováním těchto cílů.
 

 
 

 

 

 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 27.6. 2005

Hejtman Jiří Šulc: Spolupráce mikroregionů je cihličkou ve společné stavbě evropského domu

 

Hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc se dnes zúčastnil na zámku v Jílovém slavnostního podpisu smlouvy o spolupráci mezi dobrovolným svazkem obcí Mikroregion Labské skály a německými obcemi sdruženými do Správního společenství Königstein. „Mezinárodní spolupráce může mít mnoho tváří  - existuje mezi státy, regiony nebo obcemi a končí u dobrých sousedských vztahů mezi obyvateli jinak rozdílných zemí. I když jsou mezivládní dohody v našem světě jistě důležité, přesto nevyváží srdečné a fungující sousedské vztahy, které si představuji jako cihly, z nichž jedině můžeme postupně postavit náš společný evropský dům. Vzájemná spolupráce, k níž se dnes zavazujete, podle mého představuje velmi objemný náklad takovéhoto stavebního materiálu. Pro Ústecký kraj, který své mezinárodní vztahy postupně rozvíjí, je snaha o popularizaci ojedinělého území, doprovázená závazkem o spolupráci mezi občanskými sdruženími a spolky obou zemí velmi prospěšná a vhodně dotváří kontext už existujících česko-saských projektů, jich se Ústecký kraj účastnil nebo v nich pokračuje. Stavíme na tom, že spolupráce našeho kraje a Saska je historicky zakořeněná a ani události minulého století by neměly tento kontinuální historický vývoj přerušit. A pokud bych chtěl pominout politické aspekty, pak nemohu pominout soužití na česko-německém pomezí, společné historické a kulturní kořeny a společnou nádhernou krajinu. Z toho vyplývá i mnoho společných cílů naší spolupráce,“ řekl na úvod akce hejtman Jiří Šulc.

            Mikroregion Labské skály byl založen v roce 2001 jako dobrovolný svazek devíti obcí Děčínska (Dobkovice, Jílové, Malšovice) a Ústecka (Libouchec, Petrovice, Povrly, Ryjice, Tisá, Velké Chvojno). Cílem svazku je propagace krás tohoto území a rozvoj cestovního ruchu. Mikroregion navázal spolupráci s několika německými obcemi sdruženými do Správního společenství Königstein, aby společně rozvíjely tuto příhraniční oblast v duchu vzájemné spolupráce představitelů měst a obcí, veřejnosti, zájmových sdružení a spolků. Dnes podepsaná smlouva o spolupráci je deklarováním těchto cílů.

 

Vydala: Mgr. Romana Žatecká, tisková mluvčí Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 754, mobil 603 192 631

e-mail: zatecka.r@kr-ustecky.cz

 

 

 

 

 

 

 

 

Hejtman Jiří Šulc: Spolupráce mikroregionů je cihličkou ve společné stavbě evropského domu

 
Zodpovídá: 11
Vytvořeno / změněno: 27.6.2005 / 27.6.2005 | Zveřejnit od-do: 27.6.2005-27.9.2005
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém