Orientační nabídka


 

Hejtman Jiří Šulc zahájil stavbu přeložky silnice 1/7 Křimov - Hora Sv. Šebestiána

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Hejtman Jiří Šulc zahájil stavbu přeložky silnice 1/7 Křimov - Hora Sv. Šebestiána
Zahájenou stavbu přeložky silnice I/7 financuje 480 miliony korun Státní fond dopravní infrastruktury a dvěma miliony euro program Phare CBC Evropské unie. Přeložka silnice I/7 Křimov - Hora Sv. Šebestiána měří téměř šest kilometrů, její budování potrvá dva roky a v rámci stavby se počítá s výstavbou šesti mostních objektů, z nichž nejdelší měří 91 metrů.
 

 
 

Hejtman Jiří Šulc zahájil stavbu přeložky silnice 1/7 Křimov – Hora Sv. Šebestiána

Tisková zpráva ze dne 11.11.03

 

Stavbu rozpočtovanou na více než půl miliardy korun zahájili slavnostním výkopem hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc a finanční ředitel delegatury Evropské unie pan Ruud van Enck. Přeložka silnice I/7 v úseku Křimov – Hora Sv. Šebestiána je podle hejtmana po budování dálnice D8 druhou nejvýznamnější silniční stavbou v Ústeckém kraji, jejíž hlavní význam obyvatelé kraje ocení až po dobudování všech staveb na silnici R7 Praha – Slaný – Průmyslová zóna Triangle – Chomutov – hraniční přechod Hora Sv. Šebestiána.

Zahájenou stavbu přeložky silnice I/7 financuje 480 miliony korun Státní fond dopravní infrastruktury a dvěma miliony euro program Phare CBC Evropské unie. „Je dobře, že stát platí,“ řekl ve své úvodní řeči Jiří Šulc: „Tomuto strukturálně postiženému regionu hodně dluží a má mu co vracet,“ připomněl a dodal, že ho znepokojují úvahy Ministerstva financí České republiky o škrtech ve financování některých silničních staveb v příštích letech v rámci úspor státního rozpočtu. Mezi jinými jde i o některé stavby na silnici R7, jejichž financování vláda zahrnula do Globálního plánu revitalizace v severozápadních Čechách: „Vláda musí držet slovo stejně, jako ho drží každý chlap,“ uvedl hejtman Jiří Šulc: „Tyto stavby přinesou do tohoto regionu s nejvyšší nezaměstnaností v republice nové pracovní příležitosti. Nechápu, jak tato vláda může vyplácet miliardy lidem, kteří mnohdy ani pracovat nechtějí a přitom nechce stejné peníze použít pro investice do staveb, které umožní zdejším lidem kvalitněji žít.“

Přeložka silnice I/7 Křimov – Hora Sv. Šebestiána měří téměř šest kilometrů, její budování potrvá dva roky a v rámci stavby se počítá s výstavbou šesti mostních objektů, z nichž nejdelší měří 91 metrů. „Budu dělat všechno proto, aby stavby tohoto druhu byly dostavěny v uvažovaných termínech. Když si vláda neví rady s jejich financováním, jsem ochoten otevřít legislativní návrh o novém přerozdělení daní vybíraných z pohonných hmot. Více jak 70 % z nich projíme, rozplynou se ve státním rozpočtu, místo aby byly použity pro investice do rozvoje dopravní sítě a na opravy silnic,“ uzavřel své vystoupení na slavnostním zahájení stavby přeložky silnice 1/7 Křimov – Hora Sv. Šebestiána hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc.

Vydala: Mgr. Romana Konečná, tisková mluvčí Ústeckého kraje

 

 

 

 

...a stavba je zahájena
...a stavba je zahájena

Jiří Šulc a Ruud van Enck zahajují stavbu přeložky silnice 1/7 Křimov - Hora Sv. Šebestiána
Jiří Šulc a Ruud van Enck zahajují stavbu přeložky silnice 1/7 Křimov - Hora Sv. Šebestiána


"Tyto stavby přinesou do tohoto regionu s nejvyšší nezaměstnaností v republice nové pracovní příležitosti,"říká hejtman J. Šulc.

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 11.11.2003 / 11.11.2003 | Zveřejnit od-do: 11.11.2003-11.12.2003
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém