Orientační nabídka


 

Hejtman Jiří Šulc získal půl miliardy pro strategickou průmyslovou zónu Triangle

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Hejtman Jiří Šulc získal půl miliardy pro strategickou průmyslovou zónu Triangle
Strategická průmyslová zóna Triangle je jednou z největších a nejlépe připravených průmyslových zón ve střední Evropě. Jejím vlastníkem je Ústecký kraj, který plochu bývalého vojenského letiště v Žatci získal v roce 2002.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 10.5.2006

 

Hejtman Jiří Šulc získal půl miliardy pro strategickou průmyslovou zónu Triangle

 

Strategická průmyslová zóna Triangle je jednou z největších a nejlépe připravených průmyslových zón ve střední Evropě. Jejím vlastníkem je Ústecký kraj, který plochu bývalého vojenského letiště v Žatci získal v roce 2002. Již od podzimu téhož roku pracuje na Krajském úřadě Ústeckého kraje skupina, která řeší veškeré otázky přípravy zóny – projektovou dokumentaci, koordinaci postupu veřejné správy i otázky finanční, které se týkají získání, kontroly a vyúčtování dotací ze státního rozpočtu. Zóna má rozlohu 360 ha. SPZ Triangle má obrovský význam pro celý Ústecký kraj, hejtman ve spolupráci s CzechInvestem a Ministerstvem průmyslu a obchodu jedná o příchodu vhodného investora.

     Hejtman Jiří Šulc letos v březnu požádal premiéra Jiřího Paroubka, aby vláda podpořila vyčlenění asi poloviny plochy pro strategického investora a postupné obsazování zbývajících ploch „menšími investory“, kteří vytvoří předpoklady pro nastartování nových investic a se kterými v současnosti kraj intenzívně jedná.

      „Tato varianta také předpokládá, že bude podpořena ze státního rozpočtu. Zastupitelstvo Ústeckého kraje už před čtyřmi lety přislíbilo spoluúčast kraje ve výši 180 milionů korun. Doposud bylo z krajského rozpočtu uhrazeno již téměř 150 milionů,“ uvedl hejtman.

     Vláda vyšla žádosti ústeckého hejtmana vstříc a dne 10.5. oznámila, že pro strategickou průmyslovou zónu vyčlenila 500 milionů korun. Ty budou využity na zasíťování a další přípravu pozemku pro důležitého investora, který o pozemky u Žatce projevil zájem. Proto byla ministrem průmyslu a obchodu Milanem Urbanem stanovena hodnotící komise, jež bude hodnotit veřejné zakázky, směřující do zóny Triangle. Členy sedmičlenné hodnotící komise je hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc, krajští radní, vedoucí odboru hospodářské strategie kraje a vedoucí investičního odboru Krajského úřadu a pracovník Ministerstva průmyslu a obchodu.

 

připravila :Šárka Roudnická, tisková mluvčí

kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 756, 737 203 663

roudnicka.s@kr-ustecky.cz  

 
Zodpovídá: Bc. Lucie Jarolímková
Vytvořeno / změněno: 15.5.2006 / 15.5.2006 | Zveřejnit od-do: 10.5.2006-10.6.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém