Orientační nabídka


 

Hejtman navštívil Dětský domov na Střekově

001
Dětský domov na ústeckém Střekově patří mezi příspěvkové organizace Ústeckého kraje. Jeho ředitelka Hana Melzerová včera pro veřejnost připravila den otevřených dveří, v rámci kterého se zájemci mohli seznámit s chodem takového zařízení. Pozvání přijal i hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček.
Tisková zpráva z 12. prosince 2012
 

 
 

„Den otevřených dveří pořádáme pravidelně. Každoročně se na nás přijde podívat zhruba sto lidí, kromě kamarádů, spolužáků či pomocníků také sponzoři či učitelé dětí,“ vysvětlila ředitelka. Momentálně řeší, jak děti stráví vánoční svátky a oslavy příchodu nového roku. Část pojede na tábor do jižních Čech, další půjde na svátky k rodině a některé zůstanou v domově. V době adventu se v zařízení věnují přípravě na vánoční svátky. Kromě vlastnoručně vyráběné výzdoby a pondělních vystoupení trzích na Mírovém náměstí v Ústí nad Labem se ve velkém peče mnoho druhů cukroví. „Protože tu máme děti až do 18 let, stává se, že o víkendu se pečení věnují klidně dlouho do noci,“ dodala Hana Melzerová.

 

Ředitelka se také pochlubila, že u nich šest týdnů stráví v rámci praktické stáže dvě zahraniční studentky. Jedna z Nového Zélandu a druhá z Brazílie. „Především náctiletí najednou zjišťují, jak je důležité znát cizí jazyk, aby se mohli dorozumět,“ prozradila ředitelka. „Moc si vážím práce a aktivity paní ředitelky. Je vidět, že je to osoba na svém místě a velmi obdivuji také její pracovníky, kteří se dětem jistě věnují i nad rámec svých povinností,“ řekl během návštěvy hejtman.

 

Dětský domov a Školní jídelna Ústí nad Labem - Střekov se řadí mezi menší organizace. Navíc zajišťuje i chod zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc Střekováček. Za poslední tři roky prošel objekt rozsáhlou rekonstrukcí a opravami, které pomohly domov zmodernizovat. Nyní v něm žije 23 dětí, dalších 8 je v již zmíněném Střekováčku. Ředitelka má kromě zástupkyně k dispozici osm vychovatelů a čtyři pečovatele, další brigádníky využívá na činnost okamžité pomoci. Do domova pravidelně dochází studenti UJEP na praktické stáže.

 

Připravila:

Mgr. Alena Tichá

oddělení tiskových informací

Kancelář hejtmana Ústeckého kraje

Tel.: 475 657 741, 734 412 962

ticha.a@kr-ustecky.cz

 

01
Ředitelka Hana Melzerová předala hejtmanovi Oldřichu Bubeníčkovi výběr z cukroví, které upekly děti.

01
Starší děti při výuce angličtiny se zahraničními studentkami

01
Menší děti při kreslení

01
01
Ředitelka hejtmana seznámila s aktuální situací v dětském domově.

 
Zodpovídá: Mgr. Alena Tichá
Vytvořeno / změněno: 12.12.2012 / 12.12.2012
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém