Orientační nabídka


 

Hejtman navštívil jednání Klubu starostů malých obcí Litoměřicka

mv
Starostka obce Libochovany Miroslava Vencláková pozvala hejtmana Ústeckého kraje Oldřicha Bubeníčka na jedno z pravidelných setkání Klubu starostů malých obcí Litoměřicka, které proběhlo v pátek 10. dubna na Obecním úřadu v Libochovanech. Setkání se neslo v přátelské atmosféře, přestože starostové a starostky obcí se v diskuzi obraceli na hejtmana i s kritickými dotazy, týkajícími se zejména dopravní obslužnosti.
 

 
 

Hejtman Oldřich Bubeníček ve svém úvodním vystoupení rekapituloval před zhruba třicítkou účastníků klíčové úkoly a problémy, které kraj řešil v současném volebním období od konce roku 2012. Zmínil například témata odblokování eurodotací v roce 2013, zlepšení dříve kritizovaného chodu Krajské zdravotní a chystaného komplexního integrovaného systému krajské dopravy.

„Rád se účastním podobných setkání s představiteli obcí v mikroregionech nebo svazcích obcí, protože na takovém úzkém fóru se zpravidla více daří řešit konkrétní problémy obcí a setkání bývají velmi otevřená, i když některé obce na setkáních přicházejí s kritikou,“ chválil si atmosféru podobných jednání hejtman. Zdůraznil, že krajský úřad je připraven pomáhat malým obcím ve všech směrech.

V Libochovanech se diskuze přenesla zejména do oblasti krajské autobusové dopravy, a to i v souvislosti s uzavírkou Tyršova mostu v Litoměřicích, kde Ředitelství silnic a dálnic provádí rozsáhlou opravu mostu, která potrvá až do konce tohoto roku.

Vedoucí oddělení dopravní obslužnosti KÚÚK Jakub Jeřábek, který se setkání zúčastnil, reagoval na připomínky týkající se nových jízdních řádů, využití časových jízdenek, kontroly dopravců a plánovaných oprav silnic na Litoměřicku.

Připravil:OMK

2
Hejtman se vítá se starostkou Libochovan

3

4
Hejtman předal přítomným starostkám kytičku

5

6

7

 

 

 

 

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 13.4.2015 / 13.4.2015
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém